“Σταματήστε τις χειρουργικές επεμβάσεις στα intersex παιδιά”

23/04/2019

Το ανώτατο δικαστήριο του Madras στην ανατολική Ινδία κατέληξε εχθές σε μια απόφαση ορόσημο για τα δικαιώματα των τρανς και των intersex ατόμων.

Το δικαστήριο έπρεπε να αποφανθεί σχετικά με το αν ο όρος «νύφη» σύμφωνα με τον νόμο για τον Ινδικό γάμο αναφέρεται επίσης και σε τρανς γυναίκες.

Η τοπική κυβέρνηση αρνήθηκε να καταγράψει τον γάμο του Arun Kumar και της Sreeja, από τον Thoothukudi τον Οκτώβριο.

Ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι δεν τηρεί το τμήμα 5 του νόμου για το Ινδικό γάμο, καθώς ο όρος «νύφη» δεν μπορεί να αναφέρεται  σε μια τρανς γυναίκα. Το δικαστήριο είχε όμως αντίθετη γνώμη.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε ότι οι κρατικές αρχές δεν μπορούν να αμφισβητήσουν την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου. Επιπλέον, έστειλε εντολή απαγόρευσης χειρουργικών επεμβάσεων σε intersex βρέφη και παιδιά.

Στην Ινδία τα intersex παιδιά πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αναγνωριστούν επίσημα.

“Οι γονείς δεν πρέπει να αισθάνονται αμηχανία ή ντροπή με τη γέννηση ενός intersex παιδιού”, αποφάνθηκε το δικαστήριο.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!