Η Nintendo μπλόκαρε λογαριασμό για τη σημαία των τρανς δικαιωμάτων

22/04/2019
από

Παίχτρια της σειράς Super Smash Bros της Nintendo, αξιοποιώντας τη δυνατότητα, που της δίνει το Stage Builder, δημιούργησε ένα πρωτότυπο stage με μία σημαία τρανς δικαιωμάτων, ωστόσο, οι moderators, όχι μόνο το κατέβασαν, αλλά μπλόκαραν και τον λογαριασμό της.

Το περιστατικό αφορά στην παίχτρια με το ψευδώνυμο WarmSafflina, που την Παρασκευή πόσταρε στο twitter, ότι η Nintendo κατέβασε το stage που είχε ονομάσει “Trans Rights Now” γιατί το θεώρησαν “πολιτική θέση” . 

Η WarmSafflina δέχτηκε ένα email από την εταιρία που την ενημέρωνε για το περιστατικό, με αναφορά σε “ακατάλληλο και/ή βλαπτικό περιεχόμενο” .

Το σκηνικό που έζησε η WarmSafflina έγινε στο γενικότερο πλαίσιο προστασίας του περιεχομένου, που αφορά σε απεικονίσεις “ακατάλληλων”  μελών του σώματος και ρατσιστικών συμβόλων. Η Nintendo θεώρησε πιο εύκολο να προχωρήσει σε μαζικές διαγραφές, από το να αξιολογήσει την εκάστοτε περίπτωση ή να έχει από πριν μεριμνήσει να δημιουργήσει ξεχωριστά πρωτόκολλα για ζητήματα ταυτότητας φύλου.

Είπε ακόμη ότι ένας supervisor της Nintendo την παρότρυνε να αφήσει κάποιο μήνυμα στο φόρουμ του Smash support ενημερώνοντας τον κόσμο για το τι έγινε, αλλά ενημερώνοντας και την ίδια τη Nintendo ότι η σημαία των τρανς δικαιωμάτων δεν είναι κάτι που πρέπει να προκαλεί μπλοκάρισμα.

https://twitter.com/WarmSafflina/status/1119298468504166400

Το Eurogamer μετά από ρεπορτάζ ανέφερε ότι δεκάδες άλλα stages, με την τρανς σημαία εξακολουθούν να είναι ενεργά στο παιχνίδι, πολλά από τα οποία φαίνεται να δημιουργήθηκαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιστατικό με την WarmSafflina.

 




Δες και αυτό!