Αρραβωνιασμένες λεσβίες αντιμετωπίζουν κακοποίηση & διακρίσεις σε Πανεπιστημιούπολη

22/04/2019
από

Δύο λεσβίες, που αρραβωνιάστηκαν και ετοιμάζονται να παντρευτούν, δήλωσαν ότι είναι θύματα συνεχιζόμενης κακοποίησης και διακρίσεων.

Η GB, 27 ετών κι η LS, 21 ετών είναι ζευγάρι και δήλωσαν ότι δεν έχουν βρει ησυχία από τον συνεχιζόμενο χλευασμό, λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, ακόμη κι από τους φίλους και τις παρέες τους.

Η μία είναι φοιτήτρια ψυχολογίας κι η άλλη σπουδάζει πολιτισμική διαμεσολάβηση. Είναι φοιτήτριες στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβας στη βόρεια ιταλική περιοχή του Βένετο. Και οι δύο γυναίκες ζουν στην πανεπιστημιούπολη στην κατοικία Copernicus.

«Όταν ήρθαν να μας πουν ότι οι εκδηλώσεις αγάπης μας ήταν υπερβολικές, αρχικά γελάσαμε, τότε όμως, συνειδητοποιήσαμε ότι αυτή ήταν μια επίθεση εναντίον μας, επειδή είμαστε λεσβίες» , είπε το ζευγάρι στα ΜΜΕ.

Padua Pride

Οι γυναίκες μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου που σηματοδότησε την έναρξη του Padua Pride, που αναμένεται για την 1η Ιουνίου. Το ζευγάρι επιλέχθηκε, επειδή το φετινό θέμα του Pride θα επικεντρωθεί στις γυναίκες και στον φεμινισμό. Η Πάντοβα είναι, επίσης, η γενέτειρα της Mariasilvia Spolato, της πρώτης γυναίκας που έκανε coming out δημόσια ως λεσβία στην Ιταλία.

Οι διοργανωτές σκοπεύουν να συνδέσουν τα «παραδοσιακά» LGBTI θέματα με τα φεμινιστικά θέματα, όπως την υπέρβαση των διακρίσεων και την καταπολέμηση των στερεοτύπων φύλου. Αναγνώρισαν, επίσης, την ανάγκη «να ενώσουν τις δυνάμεις τους, επειδή οι συνεχείς επιθέσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα επηρεάζουν εξίσου και την LGBTI κοινότητα και τις γυναίκες» .

«Σίγουρα το Pride αυτήν τη χρονιά έχει μια ισχυρή γυναικεία και φεμινιστική απόκλιση» , δήλωσε εκπρόσωπος του Pride της Πάντοβα, Μάττια Γκαλντιόλο, «Δε μπορούμε να μη συνειδητοποιήσουμε ότι οι επιθέσεις που λαμβάνουμε ως LGBTI κοινότητα είναι φτιαγμένες από το ίδιο καλούπι, αν όχι ότι έχουν την ίδια προέλευση, με εκείνες που υφίστανται οι γυναίκες. Ως εκ τούτου, θα είναι σίγουρα ένα Pride της LGBTI κοινότητας, αλλά ταυτόχρονα θα είναι φεμινιστικό, το οποίο θα αναγνωρίζει με σαφήνεια τον τρόπο που θα απαντήσει σε εκείνους που θέλουν να περιορίσουν τα δικαιώματά της κοινότητα, αλλά και σε όσους προωθούν τη μισαλλοδοξία, το μίσος και το φόβο των διαφορών» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!