Η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια επιτρέπεται μόλις στο 16% του κόσμου

19/04/2019
από

Σε διάστημα δέκα ετών, το ποσοστό των χωρών του κόσμου, που επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγάρια να τεκνοθετούν, έχει αυξηθεί από 4% σε 16%, σύμφωνα με νέα μελέτη.


Ωστόσο, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα από το RedLetterDays, που δείχνουν ότι 27 από τις 169 χώρες στηρίζουν με νόμο την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, που σημαίνει ότι στην πλειοψηφία των χωρών (142 χώρες) δεν επικρατεί ισότητα, αναφορικά με αυτό το ζήτημα.

Από τις 51 χώρες της Ευρώπης, μόνο οι 16 επιτρέπουν σε gay ζευγάρια να τεκνοθετήσουν νόμιμα, πράγμα που σημαίνει ότι στις υπόλοιπες 35 ευρωπαϊκές χώρες αυτό είναι παράνομο.

Άλλες χώρες, όπου είναι παράνομη η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια είναι η Ρωσία, η Πολωνία κι η Ελλάδα, καθώς και η Ταϊλάνδη, η Ιαπωνία κι οι Φιλιππίνες.

Ορισμένες από τις χώρες, όπου το γάμος και το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών είναι νόμιμα – συμπεριλαμβανομένης της Χιλής, του Μεξικού και της Ταϊβάν – δεν επιτρέπεται η από κοινού τεκνοθεσία, αναφέρεται στην έρευνα.

Αν και το ποσοστό είναι ακόμα χαμηλό, πριν από μόλις 10 χρόνια, ήταν ακόμη χαμηλότερο, άγγιζε το 4% και περιελάμβανε μόνο έξι χώρες: τη Νότια Αφρική, το Ισραήλ, το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες, την Ισπανία και τη Σουηδία.

Εδώ είναι οι 27 χώρες που αναγνωρίζουν νόμιμα την από κοινού τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια:




Δες και αυτό!