Σε ισχύ ο τρανσφοβικός νόμος Trump στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ

16/04/2019
από

Η διοίκηση του Trump ξεκίνησε την εφαρμογή της νέας τρανσφοβικής πολιτικής του, που απαγορεύει στα περισσότερα τρανς άτομα να υπηρετούν στον στρατό.

Η πολιτική αυτή, που ανακοινώθηκε αρχικά από τον Donald Trump μέσα από μια σειρά tweets σχεδόν πριν από δύο χρόνια και ήταν σαν ένα κακό αστείο, άρχισε να τίθεται σε ισχύ από την περασμένη Παρασκευή (12/04), αναφέρει το ABC News.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες του Πενταγώνου, που κάνουν ξεκάθαρη διάκριση σε βάρος των τρανς ατόμων, αναφέρεται ότι τα τρανς άτομα που έχουν προχωρήσει με τη διαδικασία της φυλομέταβασής τους, με ορμόνες ή με επεμβάσεις, δε θα μπορούν να προσληφθούν στον στρατό. Ακόμη, οι τρανς άνθρωποι, που δεν έχουν προχωρήσει σε φυλομετάβαση σ’ αυτό το επίπεδο, επιτρέπεται να υπηρετούν, για όσο διάστημα χρησιμοποιούν το φύλο, που τους αποδόθηκε κατά τη γέννησή τους και για όσο δεν αναζητούν υποστήριξη για τη διαδικασία της φυλομετάβασης, ενώ υπηρετούν.

Τα τρανς άτομα που έχουν ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία της φυλομετάβασης μπορούν να συνεχίσουν να υπηρετούν και να είναι ο εαυτός τους, το ίδιο και όσα τρανς άτομα έχουν λάβει ιατρική περίθαλψη μέχρι και σήμερα. Το Ναυτικό θα επιτρέψει, επίσης, σε τρανς άτομα να παρουσιάζονται ως ο εαυτός τους, εντούτοις, μόνο όταν είναι εκτός υπηρεσίας, αναφέρει το NBC News.

Κι ενώ το Πεντάγωνο επιμένει να υποστηρίζει ότι η πολιτική αυτή δεν εισάγει διακρίσεις (!!) ούτε απαγορεύσεις (!!!), πολλοί νομοθέτες στο Κογκρέσο φυσικά διαφωνούν. Τον Μάρτιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων κατήγγειλε την απαγόρευση αυτή σε βάρος των τρανς μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ μια διμερής ομάδα γερουσιαστών εισήγαγε νομοθεσία που θα επέτρεπε στα τρανς άτομα να υπηρετήσουν ισότιμα.

Η γερουσιαστής Kirsten Gillibrand της Νέας Υόρκης, η οποία μάλιστα κατεβαίνει για πρόεδρος των ΗΠΑ, ήταν μεταξύ εκείνων των γερουσιαστών που εισήγαγαν το νομοσχέδιο. Ακόμη, οι γερουσιαστές Elizabeth Warren, Bernie Sanders, Kamala Harris κι ο δήμαρχος Pete Buttigieg έχουν καταδικάσει την πολιτική αυτή. Ο γερουσιαστής Cory Booker έχει υποσχεθεί ακόμη και να καταργήσει το τρανσφοβικό νομοσχέδιο αν εκλεγεί:

“Αν γίνω Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα αναστρέψω τις αποφάσεις του Donald Trump, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ από το να επιτρέψω στις/ους τρανς πατριώτισσες/τες να υπηρετήσουν στο στρατό” , δήλωσε ο Booker σε δημαρχείο τον περασμένο Μάρτιο.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!