Ως μάρτυρας υπεράσπισης του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας εμφανίστηκε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη» σε βάρος του Αμβρόσιου και αμφισβητώντας ευθέως την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου που τον έκρινε ένοχο για δημόσια πρόκληση σε διακρίσεις, μίσος ή βία και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

«Ο νόμος με τον οποίο κατεδικάσθη προϋποθέτει τρόπον διακινδύνευσης της σωματικής ακεραιότητας των ανθρώπων… Η καταδίκη του θα αναιρεθεί στον Άρειο Πάγο πιστεύω», υποστήριξε σήμερα (ΣΚΑΪ) ο μητροπολίτης Πειραιώς και εξέφρασε την άποψη ότι η κατηγορία για υποκίνηση μίσους δεν στοιχειοθετείται.

«Μπορεί να διαφωνεί κανείς με επιμέρους εκφράσεις του κ. Αμβρόσιου, η ουσία των λόγων του είναι αυτή που κηρύσσει το Ευαγγέλιο. Είναι ένας δυναμικός ιεράρχης, απόλυτα συνειδητοποιημένος άνθρωπος της εκκλησίας, εκφράζει τα ζώπυρα της πίστεως με έναν τρόπο που μπορεί κανένας να μη συμφωνεί, αλλά δεν έχει δόλο, έχει αναμορφώσει την ιστορική μητρόπολή του. Έχει αδαμάντινο ηθικό βίο, είναι κεκαθαρμένος, ηθικός», συνέχισε ο μητροπολίτης Σεραφείμ.

Όσον αφορά τον Π. Κουρουμπλή και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ από τη φωτογραφία του που ανήρτησε με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο μητροπολίτης Πειραιώς σχολίασε: «Ο κ. Κουρουμπλής έκανε επίσκεψη στον ποιμενάρχη της περιοχής. Δεν ήταν κάτι τραγικό γι’ αυτόν τον θόρυβο και τη μεγάλη καταφορά εναντίον του, δεν συντονίζουμε σήμερα τη ζωή μας με το είναι αλλά με το φέρεσθαι… Πρόκειται για καθεστωτική αντίληψη που απέχει παρασάγγας από την ελευθερία».

πηγή: efsyn.gr