Οι φετινές ταινίες του Outview Film Festival ανά θεματική

12/04/2019
από

Το 12ο Outview Film Festival φέρνει στην επιφάνεια το απόλυτα επίκαιρο μήνυμα, που δεν είναι άλλο από “Το προσωπικό είναι πολιτικό”. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από την Πέμπτη 11 Απριλίου ως και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, στην Ταινιοθήκη Ελλάδος.

Εμείς, χωρίσαμε τις ταινίες του φεστιβάλ ανά θεματικές για να σας διευκολύνουμε να κάνετε τις επιλογές σας.

Λεσβιακές Ταινίες

The Bony Lady (μικρού μήκους)
Παρασκευή 12/04, 18:20 – 19:40

Αιρέσεις υπάρχουν πολλές, εκείνη της διεμφυλικής Μεξικανής Arely Vazquez όμως είναι μοναδική. Η ηγέτις της θρησκευτικής ομάδας Santa Muerta, με έδρα το Κουινς της Νέας Υόρκης, ενόψει μιας λατρευτικής συνεύρεσης έρχεται αντιμέτωπη με προκλήσεις που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την πίστη της.

Αίθουσα: Β’
Χώρα: 
Bραζιλία/Μεξικό
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Adriana Barbosa


Spit and Ashes
Παρασκευή 12/04, 22:00 – 23:12

Η διαχρονική βία που αναγκάζονται να υποστούν οι γυναίκες από την πατριαρχία στο όνομα της θρησκείας, της ιατρικής και της οικογένειας, παίρνει σάρκα και οστά. Μέσα από συμβολικές αναπαραστάσεις αυτών των θεσμών, παρακολουθούμε γυναίκες οι οποίες συμμετέχουν σε κτηνώδη ερωτικά τελετουργικά, τα οποία τις προκαλούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν την απελευθέρωση των σωμάτων τους. Αυτή όμως θα είναι η πρώτη μάχη που καλούνται να δώσουν.

Αίθουσα: Β’
Χώρα: 
Γερμανία/Γαλλία/Αμερική
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Maria Beatty


Shakedown
Παρασκευή 12/04, και Τετάρτη 17/4, 21:20 – 22:31

Τα πάρτι στο κλαμπ Shakedown του Λος Άντζελες έγραψαν ιστορία χάρη στη φρενίτιδα και την εξαλλοσύνη τους, αποτελώντας ταυτόχρονα έναν πολύτιμο χώρο ελευθερίας για την underground λεσβιακή σκηνή της πόλης. Οι Αφροαμερικανίδες που ξεκίνησαν τα πάρτι, εμπνευσμένες από τα θρυλικά σόου της τρανς Mahogany, έφεραν στο προσκήνιο τις χορεύτριες go-go και στριπτίζ τις οποίες παρουσίαζε η μπουτς Ρόνι Ρον. Σταδιακά το Shakedown αναπτύχθηκε σε κάτι πολύ περισσότερο από ένα κλαμπ, με τη σκηνοθέτιδα Leilah Weinraub όντας η ίδια μέλος της κοινότητας που αναπτύχθηκε γύρω του, να δίνει έμφαση στο ντοκιμαντέρ για τη σημασία που είχε στην έκφραση της λεσβιακής υποκουλτούρας. Ένα πολυπρόσωπο κοινό κλάμπερς, από φρικιά μέχρι έγχρωμα queer άτομα, γέμιζε το Shakedown για να αποθεώσει τη σεξουαλικότητά του και να σαγηνευτεί από τις όμορφες χορεύτριες, στις οποίες έβαζαν διακριτικά δολάρια στα κιλοτάκια τους… Δε χρειάστηκε πολύς χρόνος για να τραβήξουν την προσοχή και των αστυνομικών αρχών που έδειξαν γρήγορα την «ανεκτικότητά» τους απέναντι στο κοινό του Shakedown. Η ταινία διαγωνίστηκε για το βραβείο Teddy στο 69ο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Αίθουσα: Α’ την Παρασκευή, Β’ την Τετάρτη
Χώρα: 
ΗΠΑ
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Leilah Weinraub


The Cave (μικρού μήκους)
Σάββατο 13/04, 12:57 – 13:10

Σε μια σπηλιά μέσα στη θάλασσα, πέντε άνθρωποι απολαμβάνουν ελεύθερα τη φύση και τους εαυτούς τους, αγγίζοντας και αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλο χωρίς ενδοιασμούς. Παρουσία των σκηνοθετών.

Αίθουσα: Α’
Χώρα:
Ελλάδα
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Anosia


Correctment (μικρού μήκους)
Σάββατο 13/04, 12:46 – 12:56

Μια γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με το αποτρόπαιο φαινόμενο του διορθωτικού βιασμού, όταν τα ερωτικά συναισθήματά της για μία άλλη γυναίκα δε γίνουν αποδεκτά από τον περίγυρό της.

Με την παρουσία της σκηνοθέτιδας Αγάπης Κουστένη.

Αίθουσα: Α’
Χώρα: 
Ελλάδα
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Aγάπη Κουστένη


Unconditional Love (μικρού μήκους)
Κυριακή 14/04, 16:25 – 16:28

Μια όμορφη νεαρή κοπέλα επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε και έζησε αξέχαστα παιδικά χρόνια. Εκεί βρίσκει ένα κουτί γεμάτο αναμνήσεις από την «αλλιώτικη» οικογένειά στην οποία μεγάλωσε και τη γέμισε αγάπη. Παρουσία του σκηνοθέτη.

Αίθουσα: Α’
Χώρα:
Ελλάδα
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Γεώργιος Ευαγγελόπουλος
Διάρκεια: 
3’


Άνοιξη (μικρού μήκους)
Κυριακή 14/04, 22:15 – 22:25

Δύο νεαρές λεσβίες από τη Συρία, φτάνουν στην Ελλάδα με την επιθυμία να ξεκινήσουν νέα ζωή, αφού πλέον έχουν αφήσει πίσω την οικογένεια και την πατρίδα τους. Παρουσία του σκηνοθέτη.

Αίθουσα: Α’
Χώρα:
Ελλάδα
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: Ν
ίκος Ζιώγας


Carmen and Lola
Δευτέρα 15/04, 18:00 – 19:45

Στην πατριαρχική κοινότητα των Ρομά, ο κεραυνοβόλος έρωτας δύο κοριτσιών αποτελεί μια μικρή επανάσταση. Το φιτίλι της ανάβουν η Lola, ένα αγοροκόριτσο που ονειρεύεται μια ζωή με τους δικούς της όρους, και η Carmen, η οποία αν και αρραβωνιασμένη ρισκάρει τα πάντα για να είναι με τη Lola. Τότε ξεκινά μια περιπέτεια που θα τις σημαδέψει για όλη τους τη ζωή. Η ταινία συμμετείχε στο 71ο Φεστιβάλ των Κανών ενώ απέσπασε δύο βραβεία Goya, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη για την Arantxa Echevarría και β’ γυναικείου ρόλου για την εντυπωσιακή Καρολίνα Γιούστε.

Αίθουσα: Α’
Είσοδος: Δωρεάν
Χώρα: 
Ισπανία
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Arantxa Echevarría


Air/Luft
Τρίτη 16/04, 18:00 – 19:32

Το πρώτο σκίρτημα ενός παθιασμένου έρωτα ξεσπά όταν η νεαρή Manja συναντήσει τυχαία στο δάσος τη Louk, η οποία προσπαθεί να ξεφύγει από κυνηγούς. Οι δυο τους ζουν πλήρως αφοσιωμένες η μία για την άλλη, μέχρι τη στιγμή που οι αντίθετες κοσμοθεωρίες τους έρθουν σε σύγκρουση. Τότε αποκαλύπτεται το ψυχολογικό τραύμα που προκάλεσε στη Louk η απώλεια της μητέρας της, και η Manja θα κάνει τα πάντα για να επουλώσει τις πληγές της.

Αίθουσα: Α’
Είσοδος: Δωρεάν
Χώρα: Γερμανία
Παραγωγή: 2017
Σκηνοθεσία: Anatol Schuster


Wild Nights with Emily
Τρίτη 16/04, 20:20 – 21:46

Όλοι γνωρίζουν πως η ανεπανάληπτη ποιήτρια Emily Dickinson διένυε αμέτρητες μέρες κλειστή στο δωμάτιό της γράφοντας ασταμάτητα ποίηση. Όμως με μια τρυφερή χιουμοριστική διάθεση, η Madeleine Olnek σκαρφίζεται ένα σενάριο στο όποιο ρίχνει φως στην άγνωστη παθιασμένη σχέση της με μια άλλη γυναίκα.

Αίθουσα: Α’
Είσοδος: Δωρεάν
Χώρα: ΗΠΑ
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Madeleine Olnek


Dykes, Camera, Action!
Τετάρτη 17/04, 18:00 – 19:00

Θρυλικοί δημιουργοί του queer κινηματογράφου όπως η Barbara Hammer που έχασε πρόσφατα τη ζωή της, αλλά και οι Su Friedrich, Rose Troche, Cheryl Dunye, Yoruba Richen, Vicky Du και Desiree Akhavan από τη νέα ταλαντούχα γενιά του είδους, παρελαύνουν στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ φόρο τιμής στο queer σινεμά. Στην κάμερα μιλάνε επίσης οι κριτικοί κινηματογράφου B. Ruby Rich και Jenni Olson, με τις απολαυστικές προσωπικές εξομολογήσεις όλων συχνά να θυμίζουν σενάρια ταινιών, σε ένα εντελώς ακομπλεξάριστο φιλμ.

Αίθουσα: Α’
Είσοδος: Δωρεάν
Χώρα: 
ΗΠΑ
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Caroline Berler


Λεσβιακές ταινίες στο αφιέρωμα “Elderly happily ever after” 

A Great Ride (μικρού μήκους)
Δευτέρα 15/04, 17:30 – 17:58

Πόσες εκπλήξεις μπορεί να επιφυλάσσει ακόμα η ζωή σε συνταξιούχες που ζουν σε κοινότητα λεσβιών στις ΗΠΑ; Αρκετές είναι η απάντηση που δίνουν οι πρωταγωνίστριες Σάλι Γκέρχαρτ κι Μπρέντα Κρόφορντ, ακτιβίστριες αποφασισμένες να παλέψουν την ομοφοβία μέχρι τέλους. Ο ενθουσιώδης τρόπος ζωής της Γκέρχαρτ, καθηγήτριας πανεπιστημίου που ζει στην εξοχή, και της αδιάκοπα μαχητικής Κρόφορντ αποτελεί ζωντανή απόδειξη πως η ηλικία δεν είναι εμπόδιο στο να παραμένει κανείς δραστήριος.

Αίθουσα: Β’
Χώρα: ΗΠΑ
Παραγωγή: 2018
Σκηνοθεσία: Deborah Craig & Veronica Deliz


Monica Loose on a Cruise (μικρού μήκους)
Δευτέρα 15/4, 17:58 – 18:11 

Σε μια κρουαζιέρα στη θάλασσα της Καραϊβικής παρακολουθούμε μια παρέα έγχρωμων λεσβιών από τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς απολαμβάνει τις διακοπές της. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η φιγούρα της ώριμης Μόνικα, μιας μητέρας πέντε παιδιών, η οποία μιλά ανοιχτά στην κάμερα για τις ερωτικές εμπειρίες που καθόρισαν τον τρόπο ζωής της.

Αίθουσα: Β’
Χώρα: 
Μ. Βρετανία
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Veronica McKenzie, Angie West


Λεσβιακές ταινίες στο αφιέρωμα “Lesbian Stories” 

Σάββατο 13/04, 18:30-19:41, Αίθουσα 2

Angela Wilson: A Butcher’s Story (μικρού μήκους)
18:30 – 18:37

Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει η Angela Wilson στο ανεξάρτητο χασάπικό της «Avedano’s» στο Σαν Φρανσίσκο, με το οποίο φιλοδοξεί να γκρεμίσει μια και καλή τις κυρίαρχες συντηρητικές προκαταλήψεις πολλών απέναντι στις λεσβίες φεμινίστριες γυναίκες σαν και εκείνη.

Χώρα: ΗΠΑ
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Gaby Scott


Children Alike (μικρού μήκους)
18:37 – 18:42

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως ακριβώς τα είχε στο μυαλό του ο Johannes όταν συστήνει την κοπέλα του στην αδερφή του. Οι δυο τους όχι απλώς γνωρίζονται, αλλά κρύβουν ένα μυστικό που γνωρίζουν μόνο εκείνες και θα τον αφήσει άναυδο. Επίσημη συμμετοχή στο Frameline Film Festival.

Χώρα: Σουηδία
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Julia Boström


Lioness (μικρού μήκους)
18:42 – 18:57

Η 12χρονη Leo μοιάζει με ένα συνηθισμένο κορίτσι της ηλικίας της, όμως η ζωή της μοιράζεται ανάμεσα στα μαθήματα του σχολείου, το νοικοκυριό, και τη φροντίδα του καταθλιπτικού πατέρα της. Μια αχτίδα ευτυχίας αρχίζει να ζεσταίνει τη ζωή της, όταν νιώσει τα πρώτα ερωτικά συναισθήματα για την καλύτερή της φίλη.

Χώρα: Γερμανία
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Alexander Conrands


The Last Supper (μικρού μήκους)
18:57 – 19:02

Σας έχει συμβεί ποτέ να παραγγείλετε πίτσα, να φτάσει κρύα, και να πάτε στην πιτσαρία να διαμαρτυρηθείτε; Πολύ πιθανό. Έχει τύχει όμως να κάνετε όλα αυτά και όταν επιστρέψετε στο σπίτι να βρείτε ένα πτώμα; Ελπίζουμε πως όχι, γιατί αυτό συνέβη και στην άτυχη ηρωίδα της ταινίας.

Χώρα: Ουκρανία
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Dave Lojek


Whole
19:02 – 19:23

Η Yana βρίσκεται σε ένα γαμήλιο πάρτι αλλά αδυνατεί να χαλαρώσει και να περάσει καλά. Μέσα της νιώθει εγκλωβισμένη ανάμεσα σε αυτά που νιώθει και αυτά που οι άνθρωποι γύρω της τής επιβάλουν νιώθει. Όμως όταν ένα πρόσωπο εμφανιστεί από το πουθενά γεννώντας μέσα της το ερωτικό ενδιαφέρον, όλα όσα νιώθει θα γίνουν αμέσως ξεκάθαρα.

Χώρα: Βουλγαρία
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Slava


Tutti a Casa (μικρού μήκους)
19:23 – 19:30

Η προσωπική ιστορία της σπουδαίας μαθηματικού Maria Sylvia Spollato, η οποία τη δεκαετία του ’70 πήρε μέρος σε εκδήλωση για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και την επόμενη μέρα είδε το πρόσωπό της σε εξώφυλλο περιοδικού. Το δημόσιο coming out της είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά της και να καταλήξει άστεγη.

Χώρα: Ιταλία
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Geraldine Ottier


When Abbie Met Emmy (μικρού μήκους)
19:30 – 19:41
Η σκοτεινή αίθουσα του κινηματογράφου δε μας ελκύει μόνο για τη μαγεία που προβάλλει στη μεγάλη οθόνη, αλλά και για όσα απρόβλεπτα μπορούν να συμβούν υπό το φως του προβολέα. Αυτό συνειδητοποιεί και η Abbie όταν σε ένα σινεμά συναντά την Emmy.

Χώρα: UK
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Kevin Walls


Ταινίες με τρανς περιεχόμενο

Family in Transition
Σάββατο 13/04, 20:50 – 22:00

Μια τυπική εβραϊκή οικογένεια στην επαρχιακή πόλη Νεχαρίγια, καλείται να διαχειριστεί τα νέα πως ο μπαμπάς θα κάνει επέμβαση αλλαγής φύλου. Η μητέρα αποφασίζει να τον στηρίξει έμπρακτα σε όλη τη διάρκεια της μετάβασης, να είναι δίπλα του κάθε στιγμή, και μαζί να εξηγήσουν στα παιδιά τους πως από εδώ και πέρα θα έχουν δύο μαμάδες. Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το βραβείο καλύτερης ισραηλινής ταινίας στο φεστιβάλ DocAviv.

Αίθουσα: 2
Χώρα:
Ισραήλ
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Ofir Trainin


Transmilitary
Κυριακή 14/04, 19:10 – 20:43

Ο πρόεδρος Donald Trump μπορεί να κάνει πράξη το «America first», όσον αφορά το στρατό όμως ακολουθεί τη λογική του «transgender last». Διότι μπορεί πολλά μέλη της διεμφυλικής αμερικανικής κοινότητας να εξαρτώνται από το στρατό για τα προς το ζην, ωστόσο περίπου 15.000 από όσους υπηρετούν αντιμετωπίζουν καθημερινά την αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Φαίνεται η διάθεση να θυσιαστούν για την πατρίδα τους δεν είναι αρκετή για τον πλανητάρχη, ο οποίος εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει το δικαίωμά τους σε μια στρατιωτική καριέρα.

Αίθουσα: 2
Χώρα: 
ΗΠΑ
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Fiona Dawson & Gabriel Silverman


Going West / Rettvest
Δευτέρα, 15/04, 22:00 – 23:20

Ένας καθηγητής μουσικής που έχει μόλις χάσει τη δουλειά του, αποφασίζει να αναθερμάνει τις σχέσεις με τον διεμφυλικό πατέρα του, ξεκινώντας ένα ταξίδι με μηχανή κατά μήκος της δυτικής όχθης της Νορβηγίας. Τελικός προορισμός το νησί που φιλοξενεί διαγωνισμό διακόσμησης παπλώματος, στον οποίο είχε πάρει μέρος η μητέρα του λίγο πριν πεθάνει.

Αίθουσα: 2
Χώρα:
Νορβηγία
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Henrik Martin Dahlsbakken


The Τ
Τετάρτη, 17/04, 20:10 – 20:53

Τα πρωτοχρονιάτικα πάρτι φημίζονται για την ικανότητά τους να εκτοξεύσουν τη συγκίνηση, και αυτό ακριβώς συμβαίνει με τους χαρακτήρες σε αυτήν την περίπτωση. Η Jo είναι μια λευκή τρανς που έχει απεγνωσμένη ανάγκη για μια ουσιαστική σχέση, χωρίς όμως αυτή να φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα. Ο Carter είναι ένας queer μαύρος που ζει κόντρα στη συντηρητική ανατροφή του, και η Λατίνα τρανς Emerie βρίσκεται εγκλωβισμένη σε μια τοξική σχέση. Οι τρεις τους θα συναντηθούν σε ένα πάρτι για τη νέα χρονιά στο Σικάγο και καθώς την επόμενη μέρα αναρρώνουν από το μεθύσι, αντιμετωπίζουν αμήχανες ερωτικές γνωριμίες, άβολα ραντεβού και μια δύσβατη αναζήτηση μιας απόλυτης αγάπης. Τουλάχιστον, όμως, έχουν ο ένας τον άλλο.

Αίθουσα: 2
Χώρα:
ΗΠΑ
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Episodes 1-6


Ταινίες με τρανς περιεχόμενο στο αφιέρωμα “Trans Shorts”

Παρασκευή, 12/04, 18:20-19:50, Αίθουσα 2

The Bony Lady (μικρού μήκους)
18:20 – 19:40

Αιρέσεις υπάρχουν πολλές, εκείνη της διεμφυλικής Μεξικανής Arely Vazquez όμως είναι μοναδική. Η ηγέτις της θρησκευτικής ομάδας Santa Muerta, με έδρα το Κουινς της Νέας Υόρκης, ενόψει μιας λατρευτικής συνεύρεσης έρχεται αντιμέτωπη με προκλήσεις που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την πίστη της.

Χώρα: Bραζιλία/Μεξικό
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Adriana Barbosa


MATHIAS (μικρού μήκους)
18:40 – 19:10

Ο διεμφυλικός Mathias παρότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο της μετάβασής του και είναι απόλυτα βέβαιος πως θέλει να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του ως άνδρας, καλείται να βρει ισορροπίες ανάμεσα στη σχέση με την κοπέλα του και τη νέα δουλειά που ξεκινά σε εργοστάσιο. Η ταινία απέσπασε το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους στο φεστιβάλ Side by Side της Αγίας Πετρούπολης και εκείνο του κοινού στο Roze Filmdagen του Άμστερνταμ.

Χώρα: Αυστρία
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Clara Stern


Nereida (μικρού μήκους)
19:10 – 19:34

Η Nereida είναι μια γοητευτική διεμφυλική σεξεργάτρια, η οποία εργάζεται τη νύχτα στους δρόμους. Τα πρωινά όμως, μιλά με περηφάνια στην κάμερα για τη σεξουαλικότητά της και τα πολύτιμα μυστικά ομορφιάς που γνωρίζει.

Χώρα: Ισπανία
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Sabine Muhate


Prisoner of Society (μικρού μήκους)
19:35 – 19:50

H Adelina είναι μια νεαρή διεμφυλική από τη Γεωργία η οποία βιώνει διαρκώς μέσα της το φόβο. Η υπερσυντηρητική κοινωνία της πατρίδας της και η άρνηση του πατέρα της να τη δεχθεί όπως είναι, της έχει στερήσει κυριολεκτικά την ελευθερία, μιας και ζει φυλακισμένη στο σπίτι της μακριά από τον έξω κόσμο. Η γεμάτη ένταση ταινία έχει κερδίσει πλήθος βραβείων στο εξωτερικό, ενώ έφτασε μέχρι τις υποψηφιότητες των καλύτερων μικρού μήκους από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.

Χώρα: Γεωργία
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Rati Tsiteladze


Ταινίες με gay περιεχόμενο

Irving Park
Πέμπτη 11/04, 22:00 – 23:58

Η ιστορία τεσσάρων γκέι αντρών μεταξύ 60 και 70 ετών, που ζουν ως Κύριοι και Σκλάβοι στο σημερινό Σικάγο. Μια ανορθόδοξη οικογένεια που βασίζεται στην ελεύθερη επιλογή και τη συναίνεση στην απώλεια της προσωπικής ελευθερίας προς χάριν της επιθυμίας του άλλου. Παρουσία του σκηνοθέτη Παναγιώτη Ευαγγελίδη.

Αίθουσα: 1
Χώρα:
Ελλάδα
Παραγωγή: 
2019
Σκηνοθεσία: 
Παναγιώτης Ευαγγελίδης


Poised
Παρασκευή 12/04, 18:00 – 19:23

Ένα απροσδόκητο ερωτικό τρίγωνο σχηματίζεται όταν στο Λονδίνο ο Έλληνας εργοθεραπευτής Άρης γνωρίσει τυχαία τον γοητευτικό τεχνοκράτη Richard, και ανάμεσά τους εμπλακεί η εντυπωσιακή ασθενής του Άρη, Anna.

Αίθουσα: 1
Χώρα:
Μ. Βρετανία
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Robert Cairns


Mapplethorpe
Παρασκευή 12/04, 22:10 – 23:53, αίθουσα 1
& Τετάρτη 16/04, 22:20 – 00:13, αίθουσα 2

Η ζωή του ανεπανάληπτου φωτογράφου Robert Mapplethorpe, ο οποίος στιγμάτισε τη δεκαετία του ’70 με την γκέι τέχνη του, παίρνει σάρκα και οστά στην ταινία της βραβευμένης Ondi Timoner. Από τις πρώτες λήψεις του Mapplethorpe, την απογείωσή του στην κορυφή των καλλιτεχνικών κύκλων και μέχρι την απώλεια της ζωής του το 1989 εξαιτίας του ιού HIV, η κάμερα της Timoner δε χαρίζεται σε κανένα σκιαγραφώντας το πορτραίτο ενός οραματιστή που έκανε τους συντηρητικούς να ιδρώνουν από το «σοκ».


Χώρα: 
ΗΠΑ
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Ondi Timoner


Making Montgomery Clift
Σάββατο 13/04, 16:40 – 18:09

Μια πρωτοφανής ενδοσκόπηση στην προσωπική ζωή και την καριέρα του εμβληματικού ομοφυλόφιλου Αμερικανού ηθοποιού των ’50s και ’60s, ο οποίος παρέδωσε ανεπανάληπτες ερμηνείες σε αριστουργηματικές ταινίες όπως «Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι» (1953, Fred Zinneman), «Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι» (1959, Joseph L. Mankiewicz) και «Λάσπη στ’ Αστέρια» (1960, Ελία Καζάν). Τη σκηνοθεσία συνυπογράφει ο ανιψιός του Κλιφτ, ο οποίος δε δίστασε να ξεθάψει παλιές οικογενειακές ιστορίες προκειμένου να στήσει ένα ολοκληρωμένο πορτραίτο του διάσημου ηθοποιού.

Αίθουσα: 2
Χώρα:
ΗΠΑ
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Robert Anderson Clift, Hillary Demmon


Mr. Gay Syria
Σάββατο 13/04, 16:50 – 18:18

H Ταινία συμμετέχει στο αφιέρωμα “Hate Crime Refugees” .

Μια διαφορετική ματιά στην προσφυγική περιπέτεια και τη δύναμη των ανθρώπινων ονείρων αποκαλύπτει το ντοκιμαντέρ της Ayse Toprak. Σε αυτό ακολουθούμε δύο Σύριους πρόσφυγες καθώς προσπαθούν να φτιάξουν τις ζωές τους από την αρχή. Από τη μία έχουμε τον Husein στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος εργάζεται ως κουρέας και ζει μια κρυφή ζωή, καθώς κρύβει την γκέι ταυτότητά του. Από την άλλη ο Mahmoud ζει στο Βερολίνο, όπου έχει ιδρύσει μια συριακή LGBTQI ομάδα. Τι φέρνει λοιπόν κοντά αυτούς τους δύο διαφορετικούς άντρες; Η επιθυμία τους να εκπροσωπήσουν τη Συρία στο διαγωνισμό ομορφιάς Mr. Gay στη Μάλτα. Παρουσία του πρωταγωνιστή.

Αίθουσα: 1
Χώρα:
Τουρκία/Γαλλία/Γερμανία/Μάλτα
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Ayse Toprak


Sauvage
Σάββατο, 13/04, 21:30 – 22:50

Τα πεζοδρόμια του Παρισιού, τα σκοτεινά μονοπάτια του δάσους της Βουλώνης, τα παρακμιακά υποφωτισμένα κλάμπ της κακιάς ώρας, τα λερωμένα κρεβάτια σε ετοιμόροπα σπίτια συνθέτουν την γκρίζα εικόνα ενός κόσμου οπου τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται. Σ’ αυτό τον κόσμο κινείται ο 22χρονος Λέο ο οποίος δεν διστάζει να αγκαλιάσει άγνωστα κορμιά, να φιλήσει άντρες που δεν θα ξαναδεί, αναζητώντας την τρυφερότητα μέσα στο ευκαιριακό και την αγάπη μέσα απο κάτι φτηνό. Παρουσία του πρωταγωνιστή Felix Maritaud.

Αίθουσα: 1
Χώρα:
Γαλλία
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Camille Vidal-Naquet


Re-Births / Re-Naissances

Δευτέρα, 15/04, 20:00 – 21:22

H Ταινία συμμετέχει στο αφιέρωμα “Hate Crime Refugees” .

Ο Περουβιανός σκηνοθέτης κινηματογραφεί τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις ανθρώπων από την Κολομβία, τη Ρωσία, την Ουγκάντα και την Κίνα, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους λόγω της LGBTQI ταυτότητας τους.

Χώρα: Γαλλία
Παραγωγή: 
2017
Σκηνοθεσία: 
Santi Zegarra


Jose
Τρίτη, 16/04, 22:30 – 23:45

Ο 19χρονος Jose ζει με την 50χρονη μητέρα του στην πόλη της Γουατεμάλας, που είναι μια απο τις πιο θρησκευόμενες και επικίνδυνες πόλεις του κόσμου. Ζει μια βαρετή ζωή με ανούσιο σεξ με αγνώστους, τους οποίους γνωρίζει μέσα από εφαρμογές του κινητού του. Όλα όμως θ’ αλλάξουν όταν θα συναντήσει τον Luis, έναν μετανάστη από την Καραϊβική, με τον οποίο θα συνάψει μια παθιασμένη ερωτική σχέση.

Χώρα: Γουατεμάλα
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Li Cheng


M/M
Κυριακή 14/04, 19:50 – 21:12

Ο Matthew, ένας νεαρός Καναδός που ζει μόνιμα στο Βερολίνο, γνωρίζει τυχαία στο γυμναστήριο τον Matthias τον οποίο ερωτεύεται παράφορα. Ο Matthias ακούει τέκνο και λατρεύει τις μηχανές, οι οποίες όμως θα αποδεχθούν η νέμεσή του, καθώς ένα τρακάρισμα τον οδηγεί στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση. Τότε ο Matthew αποφασίζει να πάει στο σπίτι του Matthias και να ζήσει όπως εκείνος. Παρουσία του σκηνοθέτη.

Αίθουσα: 1
Χώρα:
Καναδάς, Γερμανία
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Drew Lint


Monument of Pride
Δευτέρα 15/04, 20:00 – 21:33

Ένα κατατοπιστικό χρονικό των γεγονότων που κατέστησαν την Ολλανδία μια από τις πιο προοδευτικές και ανοιχτόμυαλες, ως προς τα LGBTQI δικαιώματα, χώρες του κόσμου. Το ντοκιμαντέρ μας ταξιδεύει στην εποχή πριν το 2001 όταν και κατακτήθηκε η νομιμοποίηση των γκέι γάμων, αναδεικνύοντας σταδιακά όλες τις πτυχές της ροζ ολλανδικής επανάστασης μέχρι σήμερα. Παρουσία του σκηνοθέτη.

Αίθουσα: 2
Χώρα:
Ολλανδία
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Sebastian Kes


Jonathan Agassi Saved my Life
Κυριακή 14/04 & Δευτέρα 15/04, 22:00 – 00:16

Όταν ο νεαρός Jonathan Agassi πρωτοεμφανίστηκε σε γκέι πορνό στα τέλη των ’00s, άφησε άναυδη τη διεθνή σκηνή επισκιάζοντας με το ταλέντο του τους συναδέλφου του. Ο Agassi είδε τη φήμη του να εξαπλώνεται ραγδαία και έγινε γρήγορα ένας από τους πιο δημοφιλείς και παραγωγικούς σταρ στη βιομηχανία του, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως κάνει την καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Δεν έμεινε στάσιμος, μιας και παράλληλα με τις ταινίες ξεκίνησε μια καριέρα ζωντανών σόου πορνό και υπηρεσιών συνοδού, μοιράζοντας την καθημερινότητά του ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και το Βερολίνο. Ποιο είναι όμως το προσωπικό κόστος αυτών των επιλογών; Ο αναγνωρισμένος σκηνοθέτης Tomer Heymann («Mr. Gaga») στρέφει την κάμερά του στην ιδιωτική ζωή του Agassi, ο οποίος αναζητά την ευτυχία, αναρωτιέται για τη φύση της διασημότητάς του και προσπαθεί να αντιμετωπίσεις τις αυτοκαταστροφικές του συνήθειες. Ο Heymann καδράρει με τρυφερότητα το συναρπαστικό πορτραίτο ενός άντρα που μάχεται με τη μοναξιά, τον εθισμό και τα προσωπικά του τραύματα, έχοντας πάντα την αμέριστη συμπαράσταση της μητέρας του. Το ντοκιμαντέρ βραβεύτηκε διπλά στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Ιερουσαλήμ (καλύτερο ντοκιμαντέρ και μοντάζ), ενώ συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του κορυφαίου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου του Άμστερνταμ. Παρουσία του πρωταγωνιστή.

Αίθουσα: 1
Χώρα:
Ισραήλ
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Tomer Heymann


Just Friends
Τετάρτη 17/04, 19:30 – 20:50

Ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα του πριν από δέκα χρόνια, στοιχειώνει ακόμα τον 20χρονο Ολλανδό Joris. Την ίδια στιγμή ο Yad, ένας Ολλανδός συριακής καταγωγής, αποφασίζει να ταξιδέψει από το Άμστερνταμ στην πόλη Almere όπου γεννήθηκε και να εργαστεί στη γιαγιά του Joris. Μια τυχαία αφορμή θα φέρει κοντά τους δύο άντρες, με τις πρώτες ρομαντικές σπίθες να ανάβουν ακαριαία σε αυτήν την πολυβραβευμένη ρομαντική κωμωδία (βραβεία κοινού στα queer φεστιβάλ του Μιλάνου και του Περθ μεταξύ άλλων).

Αίθουσα: 1
Χώρα:
Ολλανδία
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Annemarie van de Mond


Jonas
Σάββατο 13/04, 19:20 – 20:42

Στα 15 του ο Jonas ήταν ένας ανέμελος έφηβος που ερωτευόταν για πρώτη φορά ένα συμμαθητή του. Δεκαοκτώ χρόνια μετά, η ζωή του ισορροπεί ανάμεσα σε ασταμάτητες κραιπάλες, ξενύχτια σε κλαμπ και διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους, ενώ ένα τραυματικό συμβάν από το παρελθόν να τον καταδιώκει ανελέητα. Τον ενήλικο Jonas που ψάχνει απεγνωσμένα για απαντήσεις ενσαρκώνει ο ταλαντούχος ηθοποιός Félix Maritaud («Sauvage», «120 Χτύποι το Λεπτό»). Παρουσία του πρωταγωνιστή.

Χώρα: Γαλλία
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Christophe Charrier


Samantha Hudson
14/04, 18:00 – 19:00

Με μια γλυκιά feelgood διάθεση το ντοκιμαντέρ μας συστήνει στη Samantha Hudson, τη νεαρή κοπέλα που έγινε διάσημη στο Instagram αποσπώντας αμέτρητους followers. Η κάμερα του Χοάν Πόρθε φτιάχνει το πορτραίτο ενός κοριτσιού που δεν περνάει απαρατήρητο από κανένα.

Αίθουσα: 2
Χώρα:
lσπανία
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Joan Porce


That Night of November
Παρασκευή 12/04, 20:30 – 21:53

Ο Roberto και ο Miguel θυμούνται ακόμα τη νύχτα που γνωρίστηκαν σε ένα γκέι μπαρ της Μαδρίτης πριν από αρκετά χρόνια πριν. Η αγάπη τούς κρατά ακόμα μαζί, πόσο θα αντέξει όμως απέναντι στα ανείπωτα συναισθήματα που έχουν υψώσει ανάμεσα στο ζευγάρι ένα τείχος μεγαλύτερο και από αυτό του Βερολίνου;

Αίθουσα: 2
Χώρα:
Ισπανία
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Lázaro Louzao


Rubber Dolphin
Τρίτη 16/04, 20:00 – 20:28

Μια νυχτερινή ερωτική ιστορία μεταξύ δύο εικοσάχρονων ανάβει ανάμεσα στους τοίχους ενός διαμερίσματος στο Τελ Αβίβ. Όταν ξημερώσει όμως θα μείνει αναλλοίωτο το πάθος τους; Η ταινία συμμετείχε στην πλατφόρμα Cinefondation του φεστιβάλ των Κανών.

Αίθουσα: 2
Χώρα:
Ισραήλ
Παραγωγή: 
2018
Σκηνοθεσία: 
Ori Aharon


Ταινιοθήκη

Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136
ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός

 

Outview Film Festival 2019

Facebook Page

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Festival εδώ.




Δες και αυτό!