Οδηγός της Σουηδικής Εκκλησίας αναγνωρίζει τον Χριστό ως queer

10/04/2019

Μια μητρόπολη της Εκκλησίας της Σουηδίας δημοσίευσε πρόσφατα έναν νέο οδηγό για την “queer νεολαία”, σύμφωνα με την τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Nya DagBladet. 

Στον συγκεκριμένο οδηγό ο Χριστός παρουσιάζεται ως ένα πρόσωπο που “έσπαγε τις νόρμες” και ήταν “queer εξ αιτίας του τρόπου που ζούσε” ενώ σε ένα άλλο σημείο αναφέρεται “ότι δεν υποστηρίζει την παραδοσιακή οικογένεια”. Επίσης η Μαρία αναγνωρίζεται ως “μια γυναίκα που έσπασε τις παραδοσιακές σεξουαλικές νόρμες την πατριαρχίας” ενώ ο πατέρας του Χριστού, Ιωσήφ, ως ένα άτομο “που έσπασε τις νόρμες υπό τους όρους της έκφρασης φύλου”.

Επιπλέον, ο οδηγός φαίνεται να περιλαμβάνει ορισμούς και έννοιες γνωστές στην queer κοινότητα. Συγκεκριμένα αναφέρονται όροι, όπως “cisperson”, “gender fluid”, “non-binary,” “queer,” “two sex norm” και “rainbow fairs”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!