Σ΄αυτό το τεύχος στρέφουμε το βλέμμα μας στις εκλογές και αναρωτιόμαστε για τα χαρακτηριστικά της queer ψήφου μας, μέσα από τη μεγάλη έρευνα του antivirus. Παράλληλα, συζητάμε για το ΛΟΑΤΚΙ+ μέλλον της Αθήνας με τους τρεις βασικούς διεκδικητές της (Ν. Ηλιόπουλο, Κ. Μπακογιάννη & Π. Γερουλάνο).

queer the vote Antivirus magazine cover No 85

Και επειδή σε λίγο καιρό έχουμε Outview Film Festival και Eurovision, σας προ(σ)καλούμε να διαβάσετε το αφιέρωμά μας για τον queer κινηματογράφο αλλά και τη συνέντευξη της Κατερίνας Ντούσκα, που θα μας εκπροσωπήσει φέτος με το – υπέροχο – Better Love.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις γνωστές μας στήλες αγορών, πολιτισμού, υγείας αλλά και με μια ξεχωριστή μόδα δια χειρός Απόστολου Μητρόπουλου.

#QueerTheVote

Editorial 85

Περίοδος εκλογών. Η χώρα ντυμένη στα κίτρινα με τα φώτα της δημοσιότητας να αλληθωρίζουν ρυθμικά. Τα περισσότερα ΜΜΕ δεν κρατούν καν τα προσχήματα απέναντι στις όποιες προοπτικές τους, ενώ ταυτόχρονα συμπεριφέρονται με κάθε ευκαιρία με τον πιο απάνθρωπο τρόπο σε συντακτικό και ορθογραφία εναλλάξ. Όλα στο blender με πάγο για να διατηρηθεί φρέσκο. Μπορείτε να προσθέσετε αλκοόλ της επιλογής σας.

Δυο σφηνάκια από το παραπάνω signature κοκτέιλ που έχει κατακλύσει τη χώρα ήταν αρκετά. Μετά την αντίστοιχη ξενέρα που ακολουθεί, εμείς αποφασίσαμε να πάρουμε συνεντεύξεις από όλους τους κεντρικούς υποψήφιους για τον δήμο της Αθήνας. Με μια ειλικρινή πρόθεση αποτύπωσης των πολιτικών, που προτίθενται να ακολουθήσουν σε σχέση με την κοινότητά μας αλλά και για να διασφαλίσουμε τη γραπτή δέσμευσή τους για δομές και πρωτοβουλίες που λειτουργούν ήδη.Και δεσμεύτηκαν και οι τρεις.

Επίσης αποφασίσαμε -άκου τώρα- να προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε σε γενικές γραμμές με ποια κριτήρια ψηφίζουμε. Ξέρετε, όχι με την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων που κυκλοφορούν. Εμείς δεν είμαστε έτσι. Εμείς τρέξαμε μια έρευνα στην ιστοσελίδα μας και αποτυπώσαμε τι μας είπατε.

Και αποτυπώσαμε όντως τα αυτονόητα.Δεν ψηφίζουμε ανθρώπους που μας βρίζουν, κακοποιούν και υποτιμούν.Προφανώς και βλέπουμε θετικά ανθρώπους που προέρχονται από την κοινότητά μας και τις δυνάμεις που στηρίζουν αυτούς τους ανθρώπους.Μας ενδιαφέρει η ψήφος μας και γι’ αυτό θα πάμε να ψηφίσουμε.Μας ενδιαφέρουν τα δικαιώματα μας.Και άκου πράγμα, μας ενδιαφέρει να έχουμε τη δυνατότητα στο να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας εξίσου! Και την απαιτούμε.Και έχουμε τη δύναμη για να το κάνουμε.

Γιάννης Παπαγιαννόπουλος

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!