Βίντεο / Βίαιη επίθεση σε τρανς γυναίκα στο κέντρο του Παρισιού

04/04/2019
από

Στόχος βίαιης επίθεσης έγινε μια τρανς γυναίκα στο κέντρο του Παρισιού, με το βίντεο της επίθεσης να ανεβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας μεγάλη κατακραυγή.

https://twitter.com/i/status/1112964139616555008

Το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή σε μια μεγάλη διαδήλωση κατά του 82χρονου προέδρου της Αλγερίας, Abdelaziz Bouteflika, ο οποίος πλέον έχει παραιτηθεί από το αξίωμα του.

Η Julia δέχτηκε τους χλευασμούς ορισμένων διαδηλωτών. Στο βίντεο ένας άντρας της ανακατεύει τη μαλλιά, ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά ένα κορίτσι τυλιγμένο με την αλγερινή σημαία έρχεται να βοηθήσει την Julia. Μόλις το κορίτσι απομακρύνεται ένα άντρα αρχίζει να δίνει γροθιές στην Julia, ενώ ένας άλλος την κλωτσά.

Όπως ανέφερε η ίδια σε συνέντευξή της, έγινε στόχος τριών ανδρών στην Place de la République.

«Είσαι, άντρας, δεν θα πας πουθενά, δεν πρόκειται να περάσεις», της φώναξαν οι άνδρες ενώ παράλληλα την έσπρωχναν και την γρονθοκοπούσαν καθώς προσπαθούσε να διασχίσει το πλήθος.

Η ίδια τόνισε πως δεν έχει ξαναζήσει ποτέ κάτι τέτοιο.

«Η βία κατά της τρανς κοινότητας είναι καθημερινό φαινόμενο, όμως μερικοί άνθρωποι δεν έχουν τη δύναμη που έχω εγώ, μία τέτοια επίθεση θα τους είχε διαλύσει», είπε. Για την επίθεση έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!