Οι γυναίκες ας κάνουν ό,τι θέλουν αρκεί να μην ανεβάζουν φωτογραφίες στο Facebook

03/04/2019

«Ανθρωποφαγία – Θωμαρίτα = 1 – 0… Σας ευχαριστώ!!!!!!»

Δεν ξέρω αν παρακολουθήσατε την όλη ιστορία με τη Θωμαρίτα Καλδάρα, η οποία παραιτήθηκε από το γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη μετά τον σάλο (σ.σ. έτσι αναφέρεται σε αρκετά μέσα) που προκάλεσαν φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στα social media.

Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω ούτε την ίδια, ούτε αυτά που εκπροσωπεί. Γνωρίζω όμως ή (για να είμαι πιο ακριβής) αναγνωρίζω όλο τον μισογυνισμό, με αφορμή το περιστατικό αυτό. Γιατί πώς αλλιώς μπορώ να χαρακτηρίσω τον “σάλο” που προκλήθηκε, επειδή κάποιοι/ες χαρακτήρισαν τις φωτογραφίες της στο Facebook ως προκλητικές και για κάποιον λόγο μη συμβατές με τη θέση της στο Υπουργείο;

Πείτε μου, ποιος συλλογισμός είναι αυτός που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μια γυναίκα που φωτογραφίζει τον εαυτό της ποζάροντας πάνω σε έναν καναπέ ή οπουδήποτε αλλού, δεν είναι ικανή να καταλαμβάνει μία – την οποιαδήποτε – θέση;

Επίσης, αναρωτιέμαι αν η αντιμετώπιση θα ήταν η ίδια, αν μιλούσαμε για έναν άνδρα που φωτογραφιζόταν ιδρωμένος στα αποδυτήρια ενός γυμναστηρίου (γνώριμο παράδειγμα ε;) ή αν έπλενε το αμάξι του γεμάτος σαπουνάδες. Σ΄αυτή την περίπτωση όμως θα τον επαινούσαμε για την αγάπη του στον αθλητισμό και την καθαριότητα.

Αλλά είπαμε, εμείς οι gay ας κάνουμε ό,τι θέλουμε στο κρεβάτι μας αρκεί να μην το δείχνουμε παραέξω όπως και κάποιες γυναίκες ας φωτογραφίζονται όπως θέλουν αρκεί να μην τις ανεβάσουν στο Facebook.

Υ.Γ. Είναι τουλάχιστον ηλίθιο να εκφράζεις το όποιο σου πολιτικό/κομματικό “κατηγορώ”, κάνοντας σεξιστικές αναφορές. 

 

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!