Ο Sherlock Holmes και ο Dr. Watson «θα πρέπει να χαθούν στο ηλιοβασίλεμα κρατώντας τα χέρια τους» σύμφωνα με ό,τι έχει καταλάβει ο Martin Freeman από τους φανς της σειράς.

Οι φανς της επιτυχημένης σειράς Sherlock θέλουν να δουν τον διάσημο ντετέκτιβ και τον Dr. Watson ζευγάρι, ανέφερε ο ηθοποιός Martin Freeman στους ακροατές του BBC Radio 4  και δήλωσε ότι ορισμένοι φανς της τηλεοπτικής εκπομπής αισθάνονται «προδομένοι» .

Ανέφερε ότι μία μερίδα των φανς της σειράς ήθελε να δειυν τον ίδιο και τον συμπρωταγωνιστή του Benedict Cumberbatch ζευγάρι. Ήθελαν Sherlock Holmes και ο Dr. John Watson να έκαναν coming out ως gay.

«Η αντίδραση ήταν έντονη από τους φανς» , δήλωσε ο Freeman στην Lauren Laverne, «από τη στιγμή που γυρίσαμε την τελευταία σκηνή, κάποιοι από τους φανς ήταν βέβαιοι ότι ο John κι ο Sherlock ήταν gay» γιατί, όπως εξηγεί, οι φανς  «ήξεραν ότι ο Steven [Moffat] και ο Mark [Gatiss] επρόκειτο να γράψουν ένα επεισόδιο, όπου θα κρατούσαμε τα χέρια μας στο ηλιοβασίλεμα μαζί κι έτσι ένα μεγάλο κομμάτι των φανς, το πήρε μετά ως προδοσία.»

Η κερδοσκοπία σχετικά με τη σεξουαλικότητα του διάσημου ντετέκτιβ, που δημιούργησε ο Sir Arthur Conan Doyle, φαίνεται πως δεν τελειώνει ποτέ. Πολλοί πιστεύουν ότι ο Sherlock είναι ασέξουαλ κι όχι gay. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο λαμπρός ντετέκτιβ έπρεπε να παραμείνει μακριά από τον κόσμο για να λύσει τα εγκλήματά του.

Το 2014 ο Cumberbatch είχε εξηγήσει τον χαρακτήρα του Sherlock ως gay, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στα μέσα ενημέρωσης. Αυτό ώθησε τους δημιουργούς της σειράς να δηλώσουν δημόσια «για τελευταία φορά, ο Holmes δεν είναι gay.»