Τζορτζ Κλούνεϊ: Μποϊκοτάζ στα ξενοδοχεία του σουλτάνου του Μπρουνέι

29/03/2019
από
attends the premiere of "Suburbicon" during the 2017 Toronto International Film Festival at Princess of Wales on September 9, 2017 in Toronto, Canada.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ καλεί τον κόσμο σε μποϊκοτάζ στα εννέα ξενοδοχεία του σουλτάνου του Μπρουνέι, ως αντίδραση στην βάρβαρη απόφαση του βασιλείου του, που επέβαλλε θανατική ποινή για το ομοφυλοφιλικό σεξ.

Την Τετάρτη αποκαλύφθηκε ότι η ομοφυλοφιλία θα αποτελέσει πλέον κύριο αδίκημα στο έθνος του Μπρουνέι. Ο βάναυσος αυτός νόμος θα τεθεί σε ισχύ στις 3 Απριλίου μόλις την περασμένη Τετάρτη, εν έτη 2019 και αφορά τους μουσουλμάνους. Ο νόμος αναφέρει ότι η θανατική ποινή που επιβάλλεται θα γίνεται δια του λιθοβολισμού.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ με γραπτή του παρέμβαση καλεί τον κόσμο να μποϊκοτάρει τα ξενοδοχεία του σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ.

«Από τις 3 Απριλίου, το Μπρουνέι επιβάλει θάνατο για λιθοβολισμό σε οποιοδήποτε πολίτη αποδειχθεί πως είναι ομοφυλόφιλος. Ο επικεφαλής όλου αυτού είναι ο σουλτάνος του Μπρουνέι, ο οποίος είναι ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου. Έχει στην ιδιοκτησία του την Υπηρεσία Επενδύσεων του Μπρουνέι, που κατέχει αρκετά όμορφα ξενοδοχεία.

1. Το Dorchester, στο Λονδίνο
2. Το 45 Park Lane, στο Λονδίνο
3. Το Coworth Park, στο Ηνωμένο Βασίλειο
4. Το Beverly Hills Hotel, στο Μπέβερλι Χιλς
5. Το Ξενοδοχείο Bel-Air, στο Λος Άντζελες
6. Το Le Meurice, στο Παρίσι
7. Το Ξενοδοχείο Plaza Athenee, στο Παρίσι
8. Το Ξενοδοχείο Eden, στη Ρώμη
9. Το Ξενοδοχείο Principe di Savoia, στο Μιλάνο

Είναι ωραία ξενοδοχεία. Οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί είναι ευγενικοί και δεν παίζουν κανέναν ρόλο στην ιδιοκτησία των ιδιοκτητών. Όμως, ας είμαστε σαφείς: κάθε φορά που διαμένουμε, ή πραγματοποιούμε συναντήσεις ή δείπνα σε κάποιο από αυτά τα εννέα ξενοδοχεία, τοποθετούμε χρήματα απευθείας στις τσέπες των ανδρών που επιλέγουν να λιθοβολούν τους συμπολίτες τους, επειδή είναι ομοφυλόφιλοι ή κατηγορούνται για μοιχεία.»

Το Μπρουνέι είναι το πρώτο έθνος στη νοτιανατολική Ασία, που επιβάλει τη θανατική ποινή για τα gay άτομα. βάσει του μουσουλμανικού νόμου της Σαρία. Oι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα χαρακτήρισαν αποτρόπαιους τους νέους νόμους και ζητούν την άμεση απόσυρσή τους.

Εκπρόσωπος τη Διεθνούς Αμνηστίας δήλωσε: «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει την απόφαση του Μπρουνέι να θέσει σε ισχύ αυτές τις βάρβαρες ποινές» .




Δες και αυτό!