Αν ο Γραικός ήταν παντρεμένος με γυναίκα, θα το έβαζε ως τίτλο το Πρώτο Θέμα;

28/03/2019

Με έναν ομοφοβικό και λαϊκίστικο τίτλο επέλεξε να διαχειριστεί το Πρώτο θέμα την είδηση, σχετικά με την υποψηφιότητα του 59χρονου υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Γραικού.

«Παντρεμένος με άνδρα ένας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», είναι ο τίτλος που διάλεξε.

Η επιλογή του τίτλου αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα ενός μεγάλου μέρους του δημοσιογραφικού λόγου που συνεχίζει να ενισχύει τα ομοφοβικά στερεότυπα για να δημιουργήσει χαζές εντυπώσεις και να διεγείρει τα ρατσιστικά αντανακλαστικά.

Ο Νίκος Γραικός είναι ένας από τους 10 υποψήφιους ευρωβουλευτές που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του είναι «ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φωνή-Γραφή για τη διάδοση των νέων ελληνικών στη Γαλλία. Συντονιστής και βασικός καθηγητής από το 1994. Οργάνωσε μεγάλο αριθμό συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, κυρίως για τη μετάφραση και έκδοση της ελληνικής λογοτεχνίας στη Γαλλία. Πρωτοστάτησε στην προσπάθεια διατήρησης των εδρών νεοελληνικών σπουδών στα γαλλικά πανεπιστήμια και ως μέλος του Δ.Σ. της επιστημονικής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών. Ιδρυτικό μέλος του Δικτύου φιλελληνικών και ελληνογαλλικών συλλόγων και για δύο θητείες μέλος του Δ.Σ.».

Υπήρξε, μάλιστα, και υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές στο Παρίσι με ενωτικό αριστερό ψηφοδέλτιο ενώ είναι και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας.

Είναι παντρεμένος με τον Φιλίπ Ρενιέ «που είναι δραστήριο μέλος σε πολλές κοινωνικές οργανώσεις, παλεύει για την αναγνώριση της διαφορετικότητας στην κατά κανόνα συντηρητική παροικία».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!