Πριν από λίγο και με αφορμή μια ανάρτηση που κάναμε, σχετικά με την Κατερίνα Καινούργιου και τον κακοποιητικό λόγο που υιοθέτησε όταν σχολίασε την επίσκεψη της Caitlyn Jenner στην Ελλάδα, έλαβα το παρακάτω μήνυμα:

“Γιατί ασχολείστε μωρέ μ΄αυτή, ακόμη μια ξανθιά που δεν ξέρει καν πρόσθεση και κάνει καριέρα στην τηλεόραση.”

Νομίζω ότι είναι προτιμότερο να απαντήσω εδώ, παρά σε προσωπικό μήνυμα.

To ΣΥΔ, η Καινούργιου και ο επαναλαμβανόμενος τηλεοπτικός τρανσφοβικός λόγος

Ξεκινώντας, να πω ότι θεωρώ τέτοια σχόλια εξίσου κακοποιητικά με αυτό της Καινούργιου, αφού αναπαράγουν το σεξιστικό στερεότυπο της χαζής ξανθιάς και καταλήγουν σε μια επικίνδυνη γενίκευση, σαν κι αυτές που κι εμείς τα ΛΟΑΤΚΙ+, αντιμετωπίζουμε συχνά. Επίσης αναγνωρίζοντας την κακοποίηση αυτή ως αποτέλεσμα αφέλειας, ανοησίας ή έστω κακής ενημέρωσης, καταλήγουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας προσφέροντας απλόχερα τη νομιμοποίηση μας σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Καινούργιου αποφασίζει να ασχοληθεί με ένα θέμα, προβάλλοντας την – πάντα καταλάθος – ομο/τρανσφοβία της (σ.σ. τιποτα δεν γίνεται 3 φορές κατά λάθος).

Για του λόγου το αληθές:

Τέλος, να δηλώσω ότι την Καινούργιου την παρακολουθούν άτομα του οικογενειακού μας περιβάλλοντος, άτομα που αύριο θα χρειαστεί να σταθούν δίπλα μας στιγμές, όπως αυτή του coming οut μας.

Γι΄αυτό λοιπόν μας νοιάζει!

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!