Δάσκαλος χορού αρνήθηκε να κάνει μάθημα σε ζευγάρι λεσβιών

27/03/2019
από

Η Michelle King κι η Amanda Shelton ζήτησαν να μάθουν χορό για την ημέρα του γάμου τους, αλλά σύμφωνα με τον δάσκαλο, αυτό να «προκαλούσε αμηχανία σε όλα τα άτομα της αίθουσας» .

Το όνειρο ενός λεσβιακού ζευγαριού, να χορέψει την ημέρα του γάμου του, μετατράπηκε σε μια δυσάρεστη εμπειρία, ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων προκαταλήψεων, που αντιμετωπίζουν οι LGBTQ άνθρωποι, μιας και οι δύο γυναίκες δεν έλαβαν τις υπηρεσίες από το studio χορού που είχαν κλείσει μαθήματα, επειδή ήταν λεσβίες.

Η Amanda Shelton έκανε έκπληξη στην αρραβωνιαστικιά της, τα περασμένα Χριστούγεννα με ένα κουπόνι για μαθήματα χορού στο studio Prestige στο Des Peres του Μισσούρι.

Δυστυχώς, ο δάσκαλος χορού, Dave Thompson, επέμεινε, ότι το studio δεν έχει προβλέψει “φιλοξενία” για ομόφυλα ζευγάρια κι ότι αν το έκανε “θα προκαλούσε αμηχανία σε όλα τα άτομα της αίθουσας” .

Η KTRK-TV ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις του Μισσούρι μπορούν να αρνούνται κατηγορηματικά τις υπηρεσίες τους σε LGBTQ άτομα για λόγους πίστης, αλλά η Michelle ανέφερε ότι ο Thompson αρνήθηκε ότι ήταν θρησκευτικός ο λόγος για την απομάκρυνση του ζευγαριού: “Ρώτησα αν ήταν ένα studio χορού με βάση την πίστη, και μου είπε όχι, δεν είχε καμία σχέση με αυτό” .

Την επόμενη μέρα, μετά τη συνομιλία τους, με τον Thompson, η Michelle κι η Amanda λένε ότι έλαβαν μία κλήση από ένα άλλο τοπικό studio χορού, που εξυπηρετεί ζευγάρια του ίδιου φύλου, που είπαν ότι ο Thompson είχε έρθει σε επαφή μαζί τους.

“[Η γυναίκα] είπε ότι ο David (ο δάσκαλος χορού) αναφέρθηκε σε εκείνες, και τότε είπα κάτι του τύπου “Λοιπόν, δεν πλήρωσα για σας, όμως, έχω πληρώσει για Prestige” εξήγησε η Michelle: “Δε θέλαμε να θεωρούμαστε ως ένα ακόμη ομόφυλο ζευγάρι σε ένα gay studio χορού – κι αυτό είναι αυτό που έκανε εκείνος.”

Όταν ρωτήθηκε για να κάνει κάποιο σχόλιο ο Thompson είπε: “Δε μπορώ να το συζητήσω αυτήν τη στιγμή. Θα μιλήσω με τον νομικό μου σύμβουλο και θα επανέλθω” .
Η Michelle και η Amanda λένε ότι πιστεύουν ότι ήταν «απόλυτα» μία περίπτωση διάκρισης λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, αλλά ότι το περιστατικό δε θα τις εμποδίσει από το να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ημέρα του γάμου τους:

«Ελπίζω ότι την ημέρα του γάμου μας θα χορέψουμε με την καρδιά μας» είπε η Amanda.




Δες και αυτό!