Με σύνθημα: “Δικό μου το παιδί, δική μου κι η επιλογή” γονείς αντιδρούν στο “μάθημα των gay σχέσεων”

26/03/2019
από

Γονείς κάνουν διαμαρτυρία κάθε μέρα έξω από την πύλη του σχολείου.

Οι γονείς ενός δημοτικού σχολείου στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας έκαναν νέα διαδήλωση, με σκοπό να σταματήσουν το “μάθημα για τις gay σχέσεις” .

Συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο Anderton Park φωνάζοντας “αφήστε τα παιδιά και είναι παιδιά” και κρατώντας πλακάτ, που έγραφαν “δικό μου το παιδί, δική μου κι η επιλογή” . Περισσότερο από το 80% των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο είναι μουσουλμάνοι. Αυτό φαίνεται να είναι το βασικότερο επιχείρημά τους.

“Τα παιδιά μας είναι αθώα” , δήλωσε μία μαμά στο Sky News. “Δε θέλουμε να διαφθαρεί το μυαλό τους.”

Ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης είπε: “Το να είσαι μουσουλμάνος και το να είσαι ομοφυλόφιλος, δυστυχώς, δεν πάει μαζί.” 

Η διευθύντρια, Sarah Hewitt-Clarkson, έκανε έκκληση στη Γραμματεία Εκπαίδευσης για να μεσολαβήσει, λόγω των αντιδράσεων, που αντιμετωπίζει σχετικά με το μάθημα.

Δήλωσε ότι: “Πρέπει να καθίσετε σ’ ένα σχολείο σαν το δικό μας και να ακούσετε τι λέγεται, τι δυσάρεστη κατάσταση προκαλείται και να δείτε την ομοφοβική φύση ορισμένων εκ των πραγμάτων που λέγονται.” 

Οι διαμαρτυρίες στο Anderton Park ακολουθούν τις ευρέως δημοσιευμένες διαμαρτυρίες στην Parkfield Community School, η οποία ανάγκασε τους δασκάλους να αναστείλουν το πρόγραμμα No Outsiders, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τη διδασκαλία σχετικά με τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Η οργάνωση Leigh Trust έχει αναγκαστεί να σταματήσει τη διδασκαλία του προγράμματος σε τέσσερα σχολεία του Μπέρμιγχαμ. Εκπρόσωπός της δήλωσε:

“Η οργάνωσή μας εκτιμά τη θετική γονική εμπλοκή και θεωρούμε ότι χρειάζεται να ακουστούν οι απόψεις των γονέων. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρόγραμμα, ώστε να έχουμε πρώτα ανοιχτές συζητήσεις με τους γονείς όλων των παιδιών στα σχολεία μας, να διασφαλίσουμε ότι θα βρούμε έναν παραγωγικό δρόμο προς τα εμπρός στο να συνεχίσουμε και να παρέχουμε ισότητα και ποικιλομορφία” .

Ο Zahoor Ahmed, πατέρας μαθητών στο σχολείο, είπε στο Sky News ότι υποστηρίζει τις διαμαρτυρίες:

«Είμαστε μουσουλμάνοι. Δε θέλουμε αυτού του είδους εκπαίδευσης» .

Εκπρόσωπος του Τμήματος Εκπαίδευσης δήλωσε:

“Θέλουμε τα παιδιά να γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλοί τύποι ανθρώπων και σχέσεων – γι’ αυτό καθιστούμε την εκπαίδευση γύρω από τις σχέσεις υποχρεωτική σε όλα τα δημοτικά σχολεία από το 2020. Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι μαθήτριες/τές διδάσκονται τα δομικά στοιχεία, που απαιτούνται για τη δημιουργία θετικών και ασφαλών σχέσεων παντός είδους – ξεκινώντας από την οικογένεια και τους φίλους – και πώς να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον με καλοσύνη, εκτίμηση και σεβασμό. Έχουμε εμπιστοσύνη στις διευθύντριες και στους διευθυντές ότι θα πάρουν την απόφαση για το τι είναι και τι δεν είναι κατάλληλο για τις μαθήτριες και τους μαθητές τους και θα μάθουν να συνεργάζονται με τους γονείς σε αυτό, όπου χρειάζεται» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!