H πρώτη drag queen που κατεβαίνει σε εκλογές της Ταϊλάνδης

22/03/2019
από

Η πρώτη drag queen της Ταϊλάνδης, Natalia Pliacam, διεκδικεί μία θέση στην πολιτική σκηνή της χώρας για να παλέψει για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας.

Πρόκειται για τον 38χρονο Assadayut Khunviseadpong, ο οποίος κέρδισε στο «Drag Race» της Ταϊλάνδης του 2018. Διεκδικεί να αναλάβει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας, καθώς και την ανάδειξη και προώθηση για τον αγώνα κατά της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας και του ρατσισμού. Η εκλογική αναμέτρηση αφορά στις εκλογές της 24ης Μαρτίου, με την drag quuen να κατεβαίνει με το πολιτικό σχήμα Palang Thong Thin Thai. Πρόκειται για τις πρώτες εκλογές της χώρας μετά το πραξικόπημα του 2014.

«Νομίζω ότι πλέον η κοινωνία είναι πιο ανοιχτόμυαλη και θέλω να σπάσω τις προκαταλήψεις του κόσμου για τα φύλα. Θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να συμμετέχω στην κοινωνία των πολιτών, παρόλο που έχω ένα διαφορετικό φύλο, γιατί απλούστατα είναι ένα από τα δικαιώματά μου, ως πολίτης της Ταϊλάνδης» , δήλωσε ο Assadayut Khunviseadpong.

Αν εκλεγεί το έργο του δε θα είναι εύκολο, μιας και η Ταϊλάνδη εξακολουθεί να είναι συντηρητική και βουδιστική, με τις τοπικές ακτιβιστικές οργανώσεις να υπογραμμίζουν ότι η Ταϊλάνδη έχει ακόμη πολύ δρόμο μέχρι να φτάσει την πλήρη ισότητα.

Σήμερα, η ισότητα στον γάμο δεν έχει αναγνωριστεί, όσα άτομα επιθυμούν να διορθώσουν τα επίσημα έγγραφά τους, ως προς το φύλο τους, δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, ενώ οι drag queens ως καλλιτέχνιδες περιορίζονται αποκλειστικά και αυστηρά στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!