Σχεδίασε 100 ομόφυλα φιλιά: “Το έκανα για τον μικρότερο εαυτό μου”

20/03/2019
από

“Το έκανα για τον μικρότερο εαυτό μου και για όλα τα άτομα που αισθάνθηκαν διαφορετικά και τσακισμένα. Υπάρχει αγάπη για εμάς στον κόσμο αυτό.” 

Για πολλά άτομα η ιδέα του να δουν ένα ομόφυλο ζευγάρι να ανταλλάσσει ένα φιλί δημόσια είναι ακόμη κάτι το εξωπραγματικό. Φυσικά και είναι κανονικό το να φιλιούνται ομόφυλα ζευγάρια, αλλά αποτελεί επίσης και μία πολιτική πράξη.

Γι’ αυτό κι ο φοιτητής και καλλιτέχνης Tyler Hillis, αποφάσισε να σχεδιάσει 100 ομόφυλα ζευγάρια να φιλιούνται.

Ο 23χρονος καλλιτέχνης σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αϊόβα και στράφηκε στα social media για το project του, με τίτλο “100 kisses”, που αποτελεί πλέον μέρος της ανοιχτής γκαλερί του Kamerick Art Building του Πανεπιστημίου του.

Ο Hillis μίλησε στο Gay Star News για τους λόγους που τον οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του έργου:

“Επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι ακούν τη λέξη gay και σκέφτονται διαστροφή. Gay είναι μόνο μια άλλη λέξη για την αγάπη. Ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών νομιμοποιήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες και μολονότι έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο, μεγάλωσα λέγοντας στον εαυτό μου ότι τσακίστηκα. Είχα πείσει τον εαυτό μου ότι ήμουν άρρωστος στο κεφάλι, επειδή ήθελα να κρατήσω το χέρι ενός άλλου αγοριού. Χρειάστηκε να περάσω χρόνια μέσα σε ανήσυχες νύχτες και ακούγοντας Lady Gaga για να συνειδητοποιήσω ότι τελικά δεν υπήρχε τίποτα να διορθώσω εκεί.” 

Σε ερώτηση σχετικά με το τι κάνει ένα φιλί ανάμεσα σε δύο άνδρες τόσο ισχυρό είπε:

«Αν ένας σύζυγος φιλήσει τη σύζυγό του σε δημόσια θέα, δε θα κουνηθεί βλέφαρο. Αν ένας άνδρας φιλήσει το αγόρι του, ή τον σύζυγό του σε δημόσια θέα, ακόμη κι αν αυτό γίνει στο μάγουλο για δευτερόλεπτο, θα εισπράξουν κι οι δυο έντονα επικριτικά βλέμματα.

Σε ορισμένα μέρη του κόσμου αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμη και θάνατο. Όταν ταξιδεύουν τα gay ζευγάρια χρειάζεται να βεβαιωθούν για το ποια είναι τα “όρια” τους. Είναι ασφαλές να κρατηθούν χέρι-χέρι σε αυτό το μέρος; Είναι ασφαλές να πω σε άλλους ότι είμαι παντρεμένος μ’ έναν άνδρα; Ένα φιλί είναι ισχυρό, γιατί είναι ένας από τους πιο απλούς τρόπους, για να δείξεις την αγάπη σου για κάποιον άνθρωπο.

«Η έκφραση της αγάπης είναι σημαντική, επειδή η αγάπη είναι βασικά ανθρώπινη» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!