Παπούτσια για τη στήριξη της LGBT κοινότητας από πρώην σχεδιαστή της Gucci

19/03/2019
από

Όταν ο αριθμός των queer επισκεπτριών και επισκεπτών, που θα καταφτάσουν στη Νέα Υόρκη για τον WorldPride τον Ιούνιο έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ, η φημισμένη εταιρία υποδημάτων, με έδρα το Μιλάνο, η 10 Corso Como, αποφάσισε να βοηθήσει την κοινότητα.

Μεταξύ των προϊόντων που διαθέτει φιλοξενεί μια νέα συλλογή παπουτσιών, όπου το 25% των πωλήσεών της να διατεθεί στο The Center της Νέας Υόρκης. Και παρόλο που το στιλ δημιουργήθηκε από τον πρώην σχεδιαστή της Gucci, Louis D’Arienzo, οι εικόνες που έχουν χρησιμοποιηθεί και τα μοτίβα με τα δύο χέρια που κρατά το ένα το άλλο και περιβάλλονται από X’s και O’s πάνω από τη λέξη “Pride” – είναι του 20χρονου Michael Nieves.

Αυτό που θεωρώ δελεαστικό σ’ αυτό το σχέδιο ήταν το απλό, καθαρό μήνυμα που μας μετέφερε ο Michael” , λέει ο D’Arienzo στο Out σε συνέντευξή του:
“Είναι ένα μήνυμα αγάπης και ενότητας – ειδικά το σχέδιο των δύο χεριών που κρατούν το ένα το άλλο, αυτό είναι πραγματικά καθολικό. Νομίζω ότι, όταν εξετάσαμε όλα τα σχέδια, θεωρήσαμε ότι αυτό ήταν ένα μήνυμα, που θα μπορούσε πραγματικά να αναγνωρίζεται από όλον τον κόσμο – είτε είναι gay είτε όχι.”

Ο D’Arienzo συνεργάστηκε με το The Center για να μεταφέρει στις δημιουργίες του σχέδια και μοτίβα από queer έφηβα παιδιά. Επέλεξε κάποια σχέδια μαζί με την ομάδα του, αφού συναντήθηκε με τις νέες και τους νέους που δημιούργησαν τα έργα τέχνης τους και γνωρίστηκαν μαζί του, μέσα από τη διαδικασία.

Αλλά ο D’Arienzo θεωρεί ότι όλο αυτό είναι μόνο η αρχή κι ελπίζει σε κάτι πολύ μεγαλύτερο για την εταιρία του, αλλά και για την κοινότητα.

Ξεκίνησε φέτος και προορίζεται να λειτουργήσει έχοντας έναν σκοπό. Μετά από τη συνεργασία του με εταιρίες, όπως Jimmy Choo και Berluti, πρόσθεσε σχέδια που βασίζονται σε μηνύματα, κι αυτό, όχι μόνο φαίνεται να είναι το επόμενο λογικό βήμα για την επωνυμία του, αλλά τον τοποθετεί και σε μια μεγάλη σειρά δημιουργών.

“Μελετώντας ανθρώπους, όπως η Katherine Hamnett, που πρωτοπορεί σε τέτοια πράγματα, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’90 … με συνθήματα, μηνύματα, με το να βγαίνει ένα μήνυμα προς τα έξω” , αναφέρει ο D’Arienzo, “Νομίζω ότι είναι μια αποτελεσματική μέθοδος που έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς ανθρώπους που ξεκινούν μαζί της, αλλά συμπεριλαμβάνουν κι άλλους ανθρώπους, όπως η Vivienne Westwood.”

Αλλά θεωρεί ότι παράλληλα το να κάνει κάτι καλό για την κοινότητα είναι εξίσου σημαντικό με τη δημιουργία, τη συνεργασία και την έμπνευση.

«Σίγουρα θέλω να συνεχίσω να καλλιεργώ αυτές τις συνεργασίες» , είπε: “Υπάρχουν κι άλλοι οργανισμοί και μη κερδοσκοπικοί φορείς, που υποστηρίζουν συγκεκριμένα την gay κοινότητα και που θα ήθελα πραγματικά να συζητήσω για την υποστήριξη και την αποστολή των μηνυμάτων τους, ειδικά με τους νέους ανθρώπους. Είναι πραγματικά σημαντικό για μένα να στηρίξω και να βοηθήσω τις κοινότητες, ειδικά τις δικές κοινότητές μου, εκείνες που το χρειάζονται περισσότερο.”

Η συλλογή του D’Arienzo θα βρεθούν στα καταστήματα αυτό το καλοκαίρι στην 10 Corso Como στη Νέα Υόρκη, αλλά είναι διαθέσιμη για προ-παραγγελία στην τιμή των 260$.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!