Απαγόρευση της σημαίας του Pride στη συναυλία των Red Hot Chili Peppers στο Κάιρο

19/03/2019
από

Η αστυνομία δεν επέτρεψε ούτε τις κηρομπογιές ενός παιδιού, στην περίπτωση που ήθελε να δημιουργήσει, επί τόπου, μία πολύχρωμη σημαία.

H αστυνομία τσέκαρε στις εισόδους για σημαίες του Pride πριν επιτρέψει στον κόσμο να περάσει στον συναυλιακό χώρο και να απολαύσει τους Red Hot Chili Peppers στο Κάιρο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Samer Al-Atrush, η αστυνομία έψαχνε τις τσάντες για τη «σημαία των gay» λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται.

Στο Twitter, ο Al-Atrush δήλωσε: “Κατά την είσοδό μας στη συναυλία των Red Hot Chili Peppers στις Πυραμίδες του Καΐρου, o αστυνομικός ρωτάει: «δεν έχετε σημαίες, έτσι;» κι αναρωτιόμαστε κι εμείς “τι είδους σημαίες;” και απαντά: «τη σημαία των gay. Δεν επιτρέπεται.” 

Άλλοι χρήστες στο Twitter ισχυρίστηκαν ότι η αστυνομία κατέσχισε ακόμη και τις κηρομπογιές ενός παιδιού, ώστε να μην υπάρχει καν η περίπτωση να δημιουργηθεί μία πολύχρωμη σημαία του pride επί τόπου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η σημαία του Pride περνά από τέτοιου είδους περιπέτεια σε συναυλία στην Αίγυπτο. Ο αιγυπτιακός νόμος μπορεί να μην ποινικοποιεί ρητά την ομοφυλοφιλία, αλλά έχει αρκετές διατάξεις, που ποινικοποιούν οποιαδήποτε συμπεριφορά, ή έκφραση οποιασδήποτε ιδέας, που θεωρείται ανήθικη, σκανδαλώδης, ή προσβλητική για τις διδασκαλίες, ενός αναγνωρισμένου θρησκευτικού ηγέτη.




Δες και αυτό!