Οι LGBT οικογένειες της Ταϊβάν διαμαρτύρονται για «ομοφοβικό» νομοσχέδιο

15/03/2019
από

«Τα ομόφυλα ζευγάρια δεν αναζητούν προνόμια – θέλουν μόνο τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους.» 

Οι LGBT οικογένειες και οι LGBT οργανώσεις στην Ταϊβάν έκαναν την Πέμπτη (14 Μαρτίου) έκκληση με αφορμή τις δηλώσεις ενός νομοθέτης της αντιπολίτευσης, για να αποσύρει ένα νομοσχέδιο «ομοφοβικού» περιεχομένου. Τα μέλη των LGBT οικογενειών πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται επί του παρόντος και αφορά στη νομοθεσία για την ισότητα στον γάμο.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο το 2017 αποφάσισε ότι η Ταϊβάν πρέπει να νομοθετήσει για την ισότητα στον γάμο, ώστε να έχουν ίσα δικαιώματα και τα ομόφυλα ζευγάρια, πριν από τις 24 Μαΐου του τρέχοντος έτους. Το κυβερνών υπουργικό συμβούλιο του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP) παρέδωσε νωρίτερα αυτό το μήνα σχέδιο νόμου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στο κοινοβούλιο. Αλλά, αυτήν την εβδομάδα ο νομοθέτης του κινέζικου εθνικιστικού κόμματος (KMT) Lai Shyh-bao, εισήγαγε νέα ομοφοβική πρόταση, που περιόριζε σημαντικά τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών, όπου δε περιλαμβάνει όρους, όπως “γάμος” ​​ή “σύζυγος” .

Ο αντιπρόεδρος της Taiwan LGBT Family Rights Advocacy, Tsai Shang-wen, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ομοφοβικό» και υπογράμμισε ότι προσφέρει «ουσιαστικά μηδενική προστασία για τις LGBT οικογένειες» , σύμφωνα με τους Times της Ταϊπέι.

«Καταλαβαίνουμε ότι ορισμένα μέλη του κοινοβουλίου και κάποιοι νομοθέτες μπορεί να φοβούνται και θέλουν να αποκλείσουν τους ομοφυλόφιλους επειδή δεν τους καταλαβαίνουν» , δήλωσε ο Shang-wen. «Ωστόσο, τα ομόφυλα ζευγάρια δεν αναζητούν προνόμια – θέλουν μόνο τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους.»




Δες και αυτό!