Θέλησαν να του σχολιάσουν το σεξιστικό του σχόλιο και εκείνος απάντησε με κακοποίηση

13/03/2019

Είναι γνωστό πως στον κόσμο των social media σεξισμοί, ομοφοβίες κι άλλες τέτοιες “ομορφιές”, δίνουν και παίρνουν με πρωταγωνιστές συχνά σελέμπριτις του τηλεοπτικού μικροαστισμού. Πρόσφατο παράδειγμα αυτό του μοντέλου Γιώργου Μανίκα, ο οποίος δε δίστασε να χρησιμοποιήσει κακοποιητικές εκφράσεις, όταν κάποιοι “τόλμησαν” να επισημάνουν τον σεξισμό του. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Το ημερολόγιο δείχνει Παρασκευή 8 Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας κι ο κ. Μανίκας αποφάσισε να το “γιορτάσει”, κάνοντας την ανάρτηση που ακολουθεί:

https://www.instagram.com/p/BuwWz2WgJYk/

Αν και αρκετοί χρήστες βρήκαν διασκεδαστική (?!) τη συγκεκριμένη ανάρτηση, υπήρχαν κι λογαριασμοί που τη θεώρησαν σεξιστική και προσβλητική, αφού αναπαράγει γνωστά στερεότυπα για τις γυναίκες. Ανάμεσα σ΄αυτούς τους λογαριασμούς κι αυτός του _hoston, ενός ιστολογίου με θέμα την ανδρική ομορφιά.

Όπως μας αναφέρει ο διαχειριστής της σελίδας: “Κάνοντας swipe στα stories, είδα ένα από κάποιον που τον έκραξε ο Μανίκας σε μηνύματα επειδή σχολίασε το ποστ του”.

Με αφορμή αυτό, ο διαχειριστής του _hoston ανέβασε δικά του “stories”, ταγκάροντας τον λογαριασμό του Μανίκα…

… για να λάβει λίγο αργότερα το παρακάτω μήνυμα:

 

Σχολιάζοντας το περιστατικό αυτό και μετά από το ριπόρτ που του έκανε, ο διαχειριστής του _hoston, δηλώνει: “Το θέμα είναι πόσο κακά πρότυπα βγαίνουν και τα πόσο κακά μηνύματα περνούν στα παιδιά – τι απόψεις πρεσβεύουν. Έχουμε σκληρύνει και δε σκάω πια μ΄αυτά. Αλλά αυτός στα νιάτα του σίγουρα έχει γελάσει με άτομα για το βάρος, τη σεξουαλικότητα ή ό,τι…”.


Tα screenshots από τα stories του _hoston

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!