Ρένα Δούρου: “Το Checkpoint πρέπει να εξακολουθήσει να λειτουργεί”

12/03/2019
από

“Το Checkpoint πρέπει να εξακολουθήσει να λειτουργεί και θα πράξουμε ό,τι χρειαστεί για την αδιατάρακτη συνέχιση της προσφοράς του στην κοινωνία μας…”

Με δήλωσή της στο περιοδικό μας, η Περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου, καταδίκασε την πρόσφατη ομοφοβική επίθεση στο Checkpoint τονίζοντας την ανάγκη να συνεχιστεί η λειτουργία και η προσφορά του στην κοινωνία.

Εμπρηστική ομοφοβική επίθεση στο Checkpoint της Αθήνας

Ολόκληρη η δήλωση: 

Αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό εκείνων, όπως είναι οι εθελοντές και η διοίκηση του Checkpoint, που δίνουν καθημερινά τον αγώνα όχι απλά για τα δικαιώματα ενός κινήματος, όπως αυτό των δικαιωμάτων των οροθετικών, της πρόληψης και της εξάλειψης των προκαταλήψεων για τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV, αλλά για τα ανθρώπινα δικαιώματα ως σκληρό πυρήνα της Δημοκρατίας!

Χώροι και δομές όπως το Checkpoint έχουν την αμέριστη και ανυποχώρητη συμπαράστασή μας για την εξάλειψη των διακρίσεων, των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων που ωθούν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες στο περιθώριο. Μια από αυτές είναι και η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα που αποτέλεσε ξεκάθαρα τον στόχο των εγκληματιών που επιχείρησαν να καταστρέψουν μια κοινωνική δομή, σπεύδοντας να αφαιρέσουν από αυτήν, ως «λάφυρο» και τη σημαία των αγώνων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Μιας κοινότητας που έχει πληρώσει σε προηγούμενες δεκαετίες φόρο αίματος στον βωμό των προκαταλήψεων για το HIV/AIDS.

Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε εκείνες τις εποχές που το στίγμα οδήγησε σε στοχοποίηση και δαιμονοποίηση των φορέων και των ασθενών. Το Checkpoint πρέπει να εξακολουθήσει να λειτουργεί και θα πράξουμε ό,τι χρειαστεί για την αδιατάρακτη συνέχιση της προσφοράς του στην κοινωνία μας.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!