Την πλήρη χρηματοδότηση της PreP ζητά ο δήμαρχος του Λονδίνου

12/03/2019
από

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, καλεί την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να σταματήσει τις περικοπές στη δημόσια υγεία και να χρηματοδοτήσει επειγόντως και πλήρως την PrEP.

Το πρωί της 11ς Μαρτίου, ο Khan έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, Matt Hancock, με σκοπό να ζητήσει να κατασταθεί η PrEP προσβάσιμη σε όλα τα άτομα.

«Είμαι υπερήφανος για το έργο που κάνει το Λονδίνο για την αντιμετώπιση του HIV» , ανέφερε στην επιστολή του:

«Αλλά είμαι σοκαρισμένος, που η κυβέρνηση παραλείπει να παράσχει στις τοπικές αρχές του Λονδίνου τη χρηματοδότηση που χρειάζεται για να παρέχεται η PrEP σε όλα εκείνα τα άτομα, που θα μπορούσαν να επωφεληθούν» .

Συνεχίζει λέγοντας:

«Αν θέλουμε να επιτύχουμε τον στόχο μας και να τερματίσουμε τις νέες μολύνσεις από τον ιό του HIV, είναι ζωτικής σημασίας να διευρύνουμε τώρα την πρόσβαση. Γι ‘αυτό, η κυβέρνηση πρέπει να δώσει στους παρόχους υγείας την υποστήριξη που χρειάζονται και γι’ αυτό θα συνεχίσω με κάθε ευκαιρία τονίζω τη ζημιά που γίνεται από τις περικοπές των χρηματοδοτήσεων στη δημόσια υγεία, που βλάπτουν την ικανότητά μας να διατηρήσουμε τους κατοίκους του Λονδίνου υγιείς και να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες στον τομέα της υγείας σε ολόκληρη την πόλη μας» .




Δες και αυτό!