Το 35% των gay και bi ανδρών των ΗΠΑ λαμβάνει PrEP

08/03/2019
από

Το 35% των gay και bi ανδρών των ΗΠΑ λαμβάνει PrEP. Η συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού θεωρείται «υψηλού κινδύνου» όμως όλα δείχνουν ότι λαμβάνει PreP από το 2017, σύμφωνα με νέα έρευνα.


Η PrEP είναι αγωγή πρόληψης κατά την οποία ένα χάπι, που λαμβάνεται συνήθως καθημερινά, προστατεύει από τον ιό HIV σε ποσοστό περίπου 99%.

Λαμβάνεται από κάποιον που είναι αρνητικός στον HIV, με στόχο να παραμείνει αρνητικός. Η PrEP είναι ένα αντιρετροϊκό φάρμακο – το ίδιο είδος χαπιού που λαμβάνεται από κάποιον που ήδη είναι θετικός στον HIV και αποτελεί τη θεραπεία του.

Είναι ήδη διαθέσιμη σε αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο (Γαλλία, Νορβηγία, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Κένυα, Ταϊλάνδη και Νότια Αφρική μεταξύ άλλων), ενώ ακόμη δεν είναι διαθέσιμη στην χώρα μας.
Η νέα έρευνα παρουσιάστηκε στο Σιάτλ αυτήν την εβδομάδα στο ετήσιο συνέδριο του 2019 για τον ιό του HIV και το AIDS, σύμφωνα με το NBC News.

Η έρευνα, η οποία βασίστηκε σε 8.000 συνεντεύξεις σε 20 αμερικανικές πόλεις, αποκάλυψε επίσης ότι έχει σημειωθεί αύξηση κατά 500% του αριθμού των gay και bi ανδρών που λαμβάνουν PrEP από το 2014.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι λευκοί gay και bi άνδρες είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν PrEP με ποσοστό κατά 95%.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!