Σε τελική ευθεία η νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών στην Ταϊβάν

05/03/2019
από

Μετά από δικαστικές αποφάσεις και δημοψηφίσματα, τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών βρίσκονται τώρα στα χέρια των νομοθετών της χώρας.

Η μάχη για την ισότητα των γάμων στην Ταϊβάν μεταφέρθηκε στο κοινοβούλιο της χώρας σήμερα Τρίτη (5 Μαρτίου). Το κυβερνών υπουργικό συμβούλιο του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP) παρέδωσε στο κοινοβούλιο σχέδιο νόμου για τον ομόφυλο γάμο.

Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών εξακολουθούν να διατρέχουν κίνδυνο. Οι αντί-LGBT ομάδες πιέζουν τους νομοθέτες να υιοθετήσουν αντί αυτού, έναν νόμο που να κάνει λόγο για «εταιρική σχέση» κι όχι για γάμο.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο το 2017 αποφάσισε ότι η Ταϊβάν πρέπει να νομοθετήσει για την ισότητα του γάμου, πριν από τις 24 Μαΐου του τρέχοντος έτους. Ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος ανακοίνωσε τον νόμο τον περασμένο μήνα, προέτρεψε τους βουλευτές να περάσουν γρήγορα τον νόμο την Τρίτη.

Είκοσι εννέα νομοθέτες από το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Kuomintang (KMT), κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δήλωσαν ότι υποστήριξαν ένα αντίπαλο, εναλλακτικό νομοσχέδιο, που περιορίζει τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών και δε περιλαμβάνει όρους όπως “γάμος” ​​ή “σύζυγος”.

Δεδομένου ότι το DPP κατέχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, το νομοσχέδιο μάλλον θα περάσει με ευκολία. Εάν το κοινοβούλιο αποτύχει να περάσει το νομοσχέδιο πριν από τις 24 Μαΐου, ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών θα νομιμοποιηθεί εξ ορισμού.

Η Ταϊβάν ψήφισε κατά της ισότητας στον γάμο




Δες και αυτό!