Επίσκεψη του Νάσου Ηλιόπουλου στη Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης “11528–ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ”

01/03/2019
από

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, επισκέφθηκε χθες το απόγευμα (Πέμπτη, 28/2), τα γραφεία της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης «11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δράσεις, στις υπηρεσίες και τις δυσκολίες, ενώ οι υπεύθυνες/οι μοιράστηκαν τα στατιστικά στοιχεία και τις ανάγκες, που αναδύονται και που φτάνουν στις/στους ψυχολόγους. Επιπλέον, συζητήθηκε το ζήτημα της βιωσιμότητας και των εμποδίων όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις.

Από την πλευρά του, ο Νάσος Ηλιόπουλος άκουσε με προσοχή όλα τα ζητήματα που αναδύονται και εξέφρασε την άποψή του για την ουσιαστική και πρακτική στήριξη της υπηρεσίας από τον Δήμο Αθηναίων.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν η διευθύντρια της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης “11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” Κλεοπάτρα Οικονομίδου, ο εκπρόσωπος του Athens Pride και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του “11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ”, Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, ο ψυχολόγος και επιστημονικός συνεργάτης Γιώργος Κασφίκης, ενώ αργότερα προστέθηκαν στην παρέα οι εκπρόσωποι από το Thessaloniki Pride (οργάνωση-leader για την περίοδο 2017-2019), Θάνος Βλαχογιάννης (μέλος και τις Διοικούσας Επιτροπής του “11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ”) και ο Γιάννης Πλακίδης.

Το “11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” θυμίζουμε ότι λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 11:00-19:00, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου και αποτελώντας ανάχωμα στο πρωτόγνωρο, ιδιαίτερα ανησυχητικό και διαρκώς αυξανόμενο φαινόμενο των ομοφοβικών και τρανσφοβικών επιθέσεων, που συμβαίνουν στη χώρα μας.

Το έργο υλοποιείται χάρη στη συνέργεια των οργανώσεων “Thessaloniki Pride”, “ΟΛΚΕ” (Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας), “Athens Pride” και “Θετική Φωνή” (Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος) με τη δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

To Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στηρίζει το “11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” & το “Athens Pride 2018”

 




Δες και αυτό!