Τη μόδα σε πρώτο πλάνο φέρνει στη μεγάλη οθόνη το πρώτο Athens Fashion Film Festival, σε μία τριήμερη γιορτή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Tαινίες μόδας μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, αφιερώματα, master classes, διαλέξεις και συζητήσεις, θα παρουσιάσει το πρώτο Athens Fashion Film Festival, που έρχεται στις 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας»).

Πρόκειται για μία συνένωση των δημιουργικών επαγγελματιών στον τομέα της Μόδας, του Κινηματογράφου, της Τέχνης και της Διαφήμισης, μία παγκόσμια τάση που προωθεί την ψυχή και την ταυτότητα των εταιριών μόδας, ομορφιάς και lifestyle μέσα από κινηματογραφικές παραγωγές υψηλής αισθητικής.

Στόχος του Athens Fashion Film Festival (AthensFFF), που διοργανώνεται από την εταιρεία Athens Cultural Creatives, είναι να προσφέρει μία καινοτόμο προοπτική στον πρωτοποριακό κόσμο των ταινιών μόδας, να υποστηρίζει καλλιτέχνες της κινούμενης εικόνας, της μόδας και της επικοινωνίας και να μεταφέρει στο ελληνικό και διεθνές κοινό τις τελευταίες τάσεις στο σινεμά, στη μόδα και στην τέχνη.

Μεταξύ άλλων θα προβληθούν τα καλύτερα Short Fashion Films μεγάλων διεθνών brands όπως Prada, Gucci, Cartier, Hermes, Ferragamo κτλ. τα οποία έχουν την υπογραφή μεγάλων σκηνοθετών (Anderson, Polanski, Aveillan) καθώς και εξαιρετικά ντοκιμαντέρ από τον χώρο της μόδας.

Στο φεστιβάλ θα παρευρεθούν μεγάλα διεθνή ονόματα του χώρου όπως η Constanza Cavalli Etro ιδρύτρια του Milano Fashion Film Festival, ο Valerio Capelli της Corriere Della Sera και άλλοι.

Το Athens Fashion Film Festival τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Αθηναίων, της ιταλικής πρεσβείας, του Δήμου Φλωρεντίας και του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας.