Τα intersex άτομα και κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις

25/02/2019
από
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Τι είναι intersex; Είναι το ίδιο με το τρανς και πώς αντιμετωπίζονται οι intersex άνθρωποι σε όλο τον κόσμο;

Το 1-2% του πληθυσμού είναι intersex, αλλά λίγοι μπορούν να ονομάσουν έναν προσωπικό φίλο ο οποίος δηλώνει αυτήν την ταυτότητα. Υπάρχει ένα τεράστιο βάρος ντροπής του να είσαι intersex, όπως δείχνουν οι πολύ λίγοι intersex άνθρωποι που έχουν “βγει” προς τα έξω.

Η συζήτηση σχετικά με το πώς είναι να διαγνωσθείς ως intersex, πώς κάνεις σχέσεις και μιλάς σε άλλα άτομα για το ότι είσαι intersex, και μερικοί τρόποι να αποκτήσεις “ιδιοκτησία” στην ιατρική σου φροντίδα και να σιγουρευτείς ότι παίρνεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι, είναι σημαντική.

Η Σεσίλια είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Bird Meets Bee, που βοηθάει τους ανθρώπους να βρουν δωρητές ωαρίων, σπέρματος και παρένθετες μητέρες. Είναι επιχειρηματίας, τραγουδοποιός και αγαπάει τα ταξίδια. Είναι επίσης συνήγορος ίντερσεξ ατόμων.


Το βίντεο αποτελεί εκπαιδευτικό υλικό του Πολύχρωμου Σχολείου με τίτλο «Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών σε ζητήματα Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Ταυτότητας Φύλου, Έκφρασης Φύλου και Χαρακτηριστικών Φύλου» το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/-ήτριες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια & Λύκεια) όλης της χώρας, για το σχολικό έτος 2018-2019 




Δες και αυτό!