Ξεχωρίσαμε τις πιο queer στιγμές των φετινών Όσκαρ

25/02/2019

Ξεκινώντας να πούμε ότι τρία – κορυφαία- βραβεία πήγαν σε ταινίες με LGBTI περιεχόμενο.

Ο Rami Malek γύρισε σπίτι με το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του -queer icon-  Freddie Mercury και το Bohemian Rhapsody. H Olivia Colman κέρδισε το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου ως Βασίλισσα Άννα στην ταινία The Farourite, που πραγματεύεται ένα ερωτικό παιχνίδι γυναικών. Τέλος, το Green Book, το οποίο καταγράφει το ταξίδι ενός Αφροαμερικανού πιανίστα, κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Πολλοί πιστεύουν ότι ο βασικός χαρακτήρας είναι LGBTI.

Επίσης, η (bisexual) Lady Gaga κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ, με τον gay popstar Adam Lambert να ανοίγει την τελετή με τους Queen.

Αλλά ας ξεκινήσουμε από το κόκκινο χαλί.

Ο ηθοποιός και ο LGBTI ακτιβιστής Billy Porter εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με ένα εκπληκτικό φόρεμα σμόκιν. Ο αμερικανός σχεδιαστής Christian Siriano δημιούργησε αυτό το μοναδικό κομμάτι.

Η Drag Queen και ηθοποιός του A Star is born, Shangela, έγραψε ιστορία ως η πρώτη Drag Queen που περπάτησε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ. «Ελπίζω ότι αυτό σημαίνει κάτι για κάποιον εκεί έξω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

https://www.instagram.com/p/BuSV-x6FNRR/?utm_source=ig_embed

Η ηθοποιός Awkwafina αλλά και η Amy Poehler έσπασαν επίσης το δίπολο φορώντας λαμπερά σμόκιν.

Οι queer καλλιτέχνες έλαμψαν στη σκηνή των Όσκαρ

Οι Quenn, με τον Adam Lambert ως frontman, άνοιξαν τα 91α Βραβεία Όσκαρ. Έπαιξαν έχοντας πίσω τους την εικόνα του θρυλικού Freddie Mercury.

https://twitter.com/i/status/1099845237625810947

Λίγο αργότερα, το κοινό συγκινήθηκε με την ζωντανή εκτέλεση του τραγουδιού Shallow, από τη Lady Gaga και τον Bradley Cooper.

Η Lady Gaga κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ

Η Lady Gaga κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ για το “χιλιοακουσμένο” Shallow, από το A Star is Born.

“Έχω δουλέψει σκληρά για μεγάλο χρονικό διάστημα, και δεν έχει να κάνει για τη νίκη” είπε στο κοινό. “Έχει να κάνει με το να μην εγκαταλείπεις.. Αν έχετε ένα όνειρο, αγωνιστείτε για αυτό”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!