“Πληρωμένη” απάντηση λεσβίας σερβιτόρας σε ομοφοβικό πελάτη

22/02/2019
από

Λεσβία σερβιτόρα από την Ιντιάνα έφτιαξε ένα βίντεο, μέσω του οποίου απαντά σε ομοφοβικό πελάτη, που της έγραψε, ότι δε θα της αφήσει tip, λόγω του σεξουαλικού της προσανατολισμού.

Η Michele Crider πέτυχε στη βάρδιά της στο εστιατόριο Dash-In στο Φορτ Γουέιν την Τρίτη (19 Φεβρουαρίου), έναν αντι-gay πελάτη, που θεώρησε αναγκαίο και σκόπιμο να της γράψει ένα κακοποιητικό σημείωμα και να της πει ότι δε θα της αφήσει tip.

Σε απάντηση προς τον ομοφοβικό τύπο, η ίδια δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook, που έγινε viral, με περισσότερα από 700.000 views. Το βίντεο έχει την εξής λεζάντα: “Ελπίζω ότι αυτό το μήνυμα θα επιστρέψει σ’ αυτόν τον τύπο. Εσείς κύριε, είστε μια θλιβερή δικαιολογία για να είστε άνθρωπος.” 

Στο βίντεο απευθυνόμενη στον ομοφοβικό τύπο λέει:

“Γιατί αισθανθήκατε την ανάγκη, κύριε, να γράψετε αυτό που γράψατε; Αν δε σας αρέσουν οι ομοφυλόφιλοι, τότε αυτό είναι όλο. Είναι αυτό που είναι. Αλλά, να λες κάτι τέτοιο; Απλά ας μην μου αφήνατε tip.”

Η Crider συνεχίζει:

“Όταν με κοιτάτε, το μόνο που βλέπετε είναι μία f@*&^. Αλλά θέλω να ξέρετε κάτι: είμαι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Είμαι μητέρα. Δουλεύω, κύριε, για να πληρώσω τους λογαριασμούς μου, για να βάλω το γιο μου σε ένα καλό σχολείο και να πληρώσω για τα δίδακτρα. Δουλεύω σαν το σκυλί για να τα κάνω όλα αυτά. Δε με ξέρετε, δεν ξέρετε ποια είμαι, με κοιτάτε και απλά βλέπετε ότι αυτό το κορίτσι φοράει ανδρικά ρούχα και έχει κοντά μαλλιά και σκέφτεστε: “Πρέπει να είναι f@*&^.” 

Και γεμάτη με γενναιότητα και σαφήνεια συνεχίζει:

“Ελπίζω μόνο να μην έχετε παιδιά, κύριε. Ελπίζω να μην αναθρέψετε έναν μικρό άνθρωπο για να γίνει φανατικός μεγαλώνοντας, όπως εσείς. Αισθάνομαι πολύ, πολύ άσχημα για σας. Και πάλι, όπως ήδη είπα, είμαι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κοντό κούρεμα. Είμαι πολύ περισσότερο από f@*&^ι.” 

“Είμαι μητέρα. Είμαι μια 33χρονη γυναίκα, που μόλις τώρα μπόρεσε να σταθεί στα πόδια της και να τα καταφέρνει μόνη της. Και στη συνέχεια έχω ανθρώπους σαν κι εσάς που πιστεύουν ότι είναι μια χαρά το να προσπαθούν να χτυπούν και να ρίχνουν τους ανθρώπους.

“Δεν κερδίσατε κύριε. Εσείς είστε ο δειλός. Είστε αυτός που έγραψε αυτό το σημείωμα.” 

Τελειώνει το βίντεο προσφέροντας “ένα μικρό κομμάτι συμβουλών: αν θέλετε να μείνετε εκεί και θέλετε να διαδώσετε το μίσος σας και θέλετε να λέτε αυτά τα πράγματα μίσους, προσπαθήστε να καταλάβετε τι είναι αυτό που λέτε. Δεν είμαι f@*&^. Είμαι λεσβία.” 

Στο βίντεο, η Crider λέει ακόμη στον ομοφοβικό πελάτη ότι: “δεν καταστρέψατε την ημέρα μου κάνοντάς το αυτό. Ναι, στην αρχή ξαφνιάστηκα, πληγώθηκα, αλλά το ξεπέρασα στα πρώτα 15 λεπτά. Ξέρετε γιατί; Επειδή δουλεύω σε ένα καταπληκτικό μέρος. Αμέσως, η οικογένειά μου στη δουλειά μου, μου πρόσφερε λουλούδια” .

Η Crider έχει λάβει εκατοντάδες σχόλια, που της δίνουν πολλή αγάπη και αποδοχή και την αποκαλούν “τρομερή”, “γενναία” και “εκπληκτικό πρόσωπο” .

Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Emily Underwood είπε στον τηλεοπτικό σταθμό WPTA21 ότι το παλιρροϊκό κύμα στήριξης δε σταμάτησε εκεί:

“Έχουμε δεχτεί πολλές τηλεφωνικές κλήσεις. Ο κόσμος στέλνει δώρα, οι άνθρωποι αφήνουν χρήματα, θέλοντας να δείξουν στην Michele την υποστήριξή τους” , αποκάλυψε.

Ο Underwood είπε ακόμη ότι ταυτοποίησε τον ομοφοβικό πελάτη χρησιμοποιώντας το σύστημα επιτήρησης εστιατορίων και ότι δε θα τον εξυπηρετήσουν ξανά.

Δείτε το βίντεο της Michele Crider:




Δες και αυτό!