Έφηβη έκανε coming out στη μητέρα της και της έκανε κι εκείνη coming out

19/02/2019
από

Η 15χρονη Maia από το Βέλγιο απέκτησε μια απίστευτη εμπειρία κάνοντας coming out ως bisexual στη μητέρα της.

Η Maiα, μια 15χρονη από το Βέλγιο, έκανε πρόσφατα coming out ως bi στη μητέρα της. Προς μεγάλη έκπληξη της Maiα, η μητέρα της όχι μόνο ήταν υποστηρικτική, αλλά επίσης μοιράστηκε με την κόρη της πως και η ίδια είναι bisexual!

Η ιστορία

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, η Maiα έκανε το ακόλουθο tweet :

«Μόλις έκανα coming out στη μαμά μου και εκείνη έκανε coming out σε εμένα!! Είναι κι εκείνη bisexual» 

«Δε μπορώ να κοιμηθώ, γιατί απλά είμαι τόσο χαρούμενη» είπε η Maiα σε επόμενο tweet. «Ένιωθα τόσο άσχημα για τον εαυτό μου και για όλα γενικά και απόψε η μητέρα μου με αποδέχτηκε… είναι τόσο απίστευτο. Και είμαι τόσο ευγνώμων. Πίστευα πως δε θα ένιωθα έτσι ποτέ ξανά.» 


Το coming out

Το Gay Star News μίλησε με τη Maiα σχετικά με την εμπειρία της.

«Είχα μόλις παρακολουθήσει το τελευταίο επεισόδιο της σειράς Skam France, όπου ο Eliott κάνει coming out στον Lucas, το αγόρι που του αρέσει, και η γενναιότητά του μου έδωσε θάρρος» , εξηγεί. «Με έκανε να νιώσω απίστευτα υπερήφανη για την ταυτότητά μου.» 

«Ρώτησα τη μητέρα μου αν θα ήθελε να πάμε μια βόλτα κι εκείνη συμφώνησε, οπότε κάναμε έναν περίπατο στο τετράγωνο. Έπειτα τη ρώτησα αν θα ήθελε να ακούσουμε λίγη μουσική και συμφώνησε πάλι» , θυμάται η Maiα.

«Ήξερα από προηγούμενες εμπειρίες ότι το να κάνεις coming out σε κάποιον από κοντά είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ το να το κάνεις online, καθώς είναι πολύ πιο άμεσο.» 

Η Maiα προετοιμάστηκε για το coming out της ψάχνοντας το κατάλληλο τραγούδι.

«Άνοιξα τη μουσική εφαρμογή μου και scrollαρα, ώσπου βρήκα το τραγούδι Girls των Girl In Red. Ο αντίχειρας μου κοντοστάθηκε για λίγο πάνω από την οθόνη, ώσπου τελικά αποφάσισα να πατήσω το play και να είμαι ο εαυτός μου και περήφανη γι’ αυτό που είμαι. Στην αρχή, δε μπορούσα καν να την κοιτάξω. Είχα αγχωθεί τόσο πολύ, καθώς σκεφτόμουν όλες τις πιθανές αντιδράσεις. Κι όταν αποφάσισα τελικά να την κοιτάξω, δε μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου. Με αγκάλιασε μέχρι να αρχίσω να αναπνέω και πάλι κανονικά και συνεχίσαμε να περπατάμε. Με κοίταξε κι είπε : «Δε θα σε αντιμετωπίσω ποτέ διαφορετικά. Είσαι ακόμη το ίδιο άτομο. Είναι φυσιολογικό να νιώθεις έτσι. Το ήξερες ότι το πρώτο άτομο που ερωτεύτηκα ήταν ένα κορίτσι που γνώρισα στο λύκειο;» 

Αναπάντεχη αντίδραση

«Πάντα ήξερα πως η μητέρα μου ήταν υποστηρικτική, αλλά δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα καταλάβαινε» , λέει η Maiα. «Δε μπορώ να το εξηγήσω. Αφού γυρίσαμε σπίτι, της είπα ότι δεν ήθελα να μπω μέσα ακόμη και πως χρειαζόμουν να μείνω για λίγο μόνη. Συνειδητοποίησα ότι πραγματικά τα κατάφερα: έκανα coming out στη μαμά μου και όλα πήγαν καλά! Δεν ξέρω πραγματικά, γιατί το ανέβασα στο Twitter και σίγουρα δεν περίμενα να έχει τόσο μεγάλη απήχηση. Όμως είμαι χαρούμενη που έχει βοηθήσει ανθρώπους και που τους έχει δώσει ένα αίσθημα ελπίδας. Είναι όλο τόσο σουρεαλιστικό.»

LGBTI αγάπη και αποδοχή

Την επόμενη μέρα η Maiα εξέφρασε στο Twitter τη στήριξή της προς τα LGBTI άτομα που δεν είχαν την τύχη να λάβουν την ίδια υποστήριξη από τους γονείς τους.

«Υ.Γ. Αν φοβάστε να κάνετε coming out ή αν το έχετε ήδη κάνει και οι γονείς σας δεν είναι υποστηρικτικοί, είμαι πάντα εδώ για εσάς. Όλοι σας αξίζετε όλη την αγάπη και την αποδοχή στον κόσμο και μια μέρα θα την αποκτήσετε! Άλλη μια νίκη για τους Gay!!» 

«Είναι τόσο επώδυνο να σου λέει ο γονιός σου ότι η ταυτότητά σου δεν είναι έγκυρη και να μην καταλαβαίνει» , λέει η Maiα προσθέτοντας ότι: «Όμως το σημαντικό είναι να συνειδητοποιείς πόσο δυνατός είσαι και πως ακόμη κι αν δεν σε υποστηρίζουν οι γονείς σου, είσαι απόλυτα ικανός να συνεχίσεις. Αν δεν σε υποστηρίζουν, τουλάχιστον είσαι αρκετά θαρραλέος, ώστε να είσαι η πιο αυθεντική εκδοχή του εαυτού σου. Και είσαι αρκετά έξυπνος για να καταλάβεις ότι ακόμα κι αν δε θα είναι εκείνοι που θα σου δώσουν την αγάπη και τη στήριξη που αξίζεις, υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που θα σε αγαπήσουν γι’ αυτό που είσαι και θα σε αποδεχτούν ακριβώς όπως είσαι.» 

«Μια υποστηρικτική οικογένεια θα ήταν φανταστική, όμως συχνά αυτό δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο» , δηλώνει, αναγνωρίζοντας πόσο τυχερή είναι.

Αγάπα τον εαυτό σου

«Θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είσαι καλός προς τον εαυτό σου και να έχεις υπομονή» , συνεχίζει. «Δεν είναι εύκολο να τον αποδεχτείς. Δεν πρόκειται για μια ιδανική διαδικασία. Έχω παλέψει τόσο πολύ προσπαθώντας να αποδεχτώ το σεξουαλικό μου προσανατολισμό και, ακόμα κι όταν τον συνειδητοποίησα και έβαλα μια ταμπέλα στον εαυτό μου, ακόμα και τότε έλεγα ‘θα έπρεπε να χαίρομαι που είμαι bisexual, γιατί τουλάχιστον θα μπορώ να προσποιηθώ πως είμαι straight’. Συχνά υπενθυμίζω στο εαυτό μου τις σκέψεις που έκανα παλιά, ώστε να συνειδητοποιώ πόσο έχω εξελιχθεί. Τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν τόση εσωτερικευμένη ομοφοβία, τόση πολλή ώστε αρχίζουν να μισούν τον εαυτό τους εξαιτίας των ανθρώπων που τους ελκύουν και εξαιτίας αυτών από τους οποίους θέλουν να αγαπηθούν και στους οποίους θέλουν να δώσουν αγάπη.» 

Πηγή: gaystarnews
Απόδοση: Ραφαέλα Συκοβάρη




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!