Πέθανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Chanel Καρλ Λάγκερφελντ

19/02/2019
από

Ο σχεδιαστής μόδας και καλλιτεχνικός διευθυντής της Chanel από το 1983 Καρλ Λάγκερφελντ πέθανε σε ηλικία 85 ετών.

Τις τελευταίες εβδομάδες η υγεία του είχε επιβαρυνθεί, ωστόσο, τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη.

Το γαλλικό περιοδικό Closer έφερε στο φως της δημοσιότητας το θάνατο του Λάγκερφελντ.

Ο Λάγκερφελντ γεννήθηκε στο Αμβούργο το 1933 κι ήταν γιος ενός επιχειρηματία και πωλητή εσωρούχων. Σπούδασε στο Παρίσι και αμέσως μετά ανέλαβε ως βοηθός του σχεδιαστή Πιερ Μπαλμέν, ενώ σχεδίασε την πρώτη του συλλογή υψηλής ραπτικής, για τον Ζαν Πατού, το 1958.

Δημιούργησε ένα όνομα για τον εαυτό του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, δουλεύοντας με τις Chloe και Curiel. Άρχισε, επίσης, να συνεργάζεται με την ιταλική εταιρία, Fendi.

Ο Λάγκερφελντ διορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής για την Chanel το 1983.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του έγινε συχνά στόχος ομάδων για τα δικαιώματα των ζώων, για τη χρήση γούνας στα σχέδια του. Μάλιστα, το 1994 αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, επειδή χρησιμοποίησε έναν στίχο από το Κοράνι στην ανοιξιάτικη συλλογή του για την Chanel.

Ονομάστηκε “Kaiser Karl” και “Fashion Meister“, ήταν επίσης γνωστός για τις καυστικές δηλώσεις του.

Η Donatella Versace έγραψε στο instagram: “Karl η ευφυϊα σου άγγιξε τις ζωές πολλών, ειδικά του Gianni και τη δική μου. Ποτέ δε θα ξεχάσουμε το απίστευτο ταλέντο σου και την ατελείωτη έμπνευσή σου. Πάντα μαθαίναμε από σένα.”

 

Karl your genius touched the lives of so many, especially Gianni and I. We will never forget your incredible talent and endless inspiration. We were always learning from you.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Donatella Versace (@donatella_versace) στις




Δες και αυτό!