Ο Deadmau5 διέγραψε το Twitch μετά τον αποκλεισμό του για ομοφοβικό σχόλιο

18/02/2019
από

Ο Deadmau5 αποφάσισε να διαγράψει τον λογαριασμό του στο Twitch μετά από το ban που έφαγε από την πλατφόρμα, όταν αποκάλεσε τον αντίπαλό του“f**king c**k-sucking stream sniper fag.”

Αν περιμένετε ψυχραιμία και αναστοχασμό από τον γνωστό DJ άδικα περιμένετε.

Ο Καναδός DJ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Joel Zimmerman, επαναλάμβανε πολύ συχνά την συγκεκριμένη φράση κάθε φορά που πέθαινε, ενώ έπαιζε το γνωστό παιχνίδι PlayerUnknown’s Battlegrounds και ενώ streamαρε μέσω του Twitch, σύμφωνα με το EDM news του Your EDM.

Ο 38χρονος μουσικός παραγωγός τελικά αποκλείστηκε από το Twitch για παραβίαση των κανόνων αναφορικά με τη ρητορική μίσους. Όμως, αντί να το σκεφτεί, να αναστοχαστεί επ’ αυτού και ίσως και να ζητήσει συγγνώμη, αποφάσισε να διαγράψει τον λογαριασμό του στην εν λόγω πλατφόρμα και να εξηγήσει στη συνέχεια μέσω του Reddit τι τον οδήγησε εκεί. Το κείμενό του αποκαλύπτει το πόσο πολύ δεν έχει αίσθηση του προνομίου του.

Σε μια δήλωση, που διαγράφηκε στη συνέχεια, προς τον δημοσιογράφο Rod Breslau, ο Deadmau5 επέκρινε το Twitch για το ban, που του επιβλήθηκε.

Επίσης, με αγριότητα αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για τη φρικτή φράση που επαναλάμβανε, επιμένοντας ότι δεν αποτελεί ρητορική μίσους, παρόλο που την χρησιμοποιούσε σε κατάσταση αγανάκτησης, θυμού, ενώ ήταν ηττημένος και με σκοπό να προσβάλει τον αντίπαλό του.

Ο Deadmau5 μίλησε ακόμη για δήθεν double standards στη λογοκρισία από την πλευρά του Twitch και σημείωσε ότι δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί μ’ αυτά, ενώ υποστήριζε ότι η φράση του δεν είναι επιβλαβής για κανέναν. Τέλος, είπε ότι ήθελε να προσβάλει έναν μαλ….κα παίχτη στο παιχνίδι του κι όχι μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων, που έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από τον ίδιο.

(σ.σ. Ας πρόσεχε!)




Δες και αυτό!