Η ερωτική επιστολή ενός βετεράνου στον αγαπημένο του

18/02/2019
από

Η ταινία “Unsent Letter” (ελλ: Το γράμμα που δεν στάλθηκε) βασίζεται στην επιστολή του στρατιώτη Brian Keith προς τον εραστή του, Dave.

Η ταινία μικρού μήκους δημιουργήθηκε από τον σκηνοθέτη Christian Gordine και παρουσιάζει την ιστορία μιας πραγματικής σχέσης μεταξύ ενός βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του εραστή του, τον οποίο συνάντησε όταν υπηρετούσε στην Αλγερία.

Ο Gordine, συγκινημένος από την επιστολή του στρατιώτη Brian Keith προς τον εραστή του και την οποία βρήκε πριν από μερικά χρόνια, αισθάνθηκε υποχρεωμένος να πει την ιστορία τους στη νέα του ταινία μικρού μήκους.

Όπως αναφέρει ο Gordine στο περιοδικό Attitude : «ήρθα πρώτη φορά σε επαφή με την αυθεντική επιστολή πριν από μερικά χρόνια και συγκινήθηκα από το πόσο ζωντανή την ένιωσα, ακόμα και μετά από 50 χρόνια. Το έβρισκα σχεδόν επίπονο να την διαβάσω. Κυρίως εξαιτίας της ειλικρινής έκφρασης ενός καταπιεσμένου έρωτα, θύμα μιας ιστορικής περίστασης. Αποτελεί επίσης μια έντονη υπενθύμιση της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν σήμερα τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην απλή έκφραση αγάπης» .

«Αυτό που βρήκα τόσο δυνατό ήταν το πώς το γράμμα περιέγραφε τόσο πειστικά σκέψεις και συναισθήματα που έχω και ο ίδιος βιώσει, αλλά δεν μπόρεσα να τα εκφράσω. Η επιστολή του Brian προς τον David ήρθε να μου θυμίσει πως δεν ήμουν μόνος. Αποφάσισα να κάνω αυτήν την ταινία εν μέρει ως συναισθηματική απελευθέρωση, αλλά κυρίως επειδή ήθελα να ζωντανέψω μια τόσο σημαντική ιστορία, από την οπτική ενός μεγαλύτερου σε ηλικία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου» .

«Πιστεύω ότι πολύ συχνά ξεχνάμε τις εμπειρίες των παλαιότερων γενεών στην κοινότητα, γι ‘αυτό το λόγο ο μήνας ΛΟΑΤΚΙ+ Ιστορίας είναι ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ταυτότητάς μας. Όχι μόνο μας υπενθυμίζει από πού προήλθαμε, αλλά μας δείχνει και την πρόοδο που έχουμε σημειώσει, παρόλο που υπάρχουν ακόμη μάχες που πρέπει να κερδίσουμε» .

«Θέλω η ταινία να αποτίσει φόρο τιμής στους ανθρώπους της κοινότητάς μας, των οποίων η ζωή δεν ήταν τόσο εύκολη όσο η δική μας σήμερα, αλλά και να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους τις χαμένες ευκαιρίες στη ζωή τους» .

Το “Unsent Letter” κέρδισε πρόσφατα το βραβείο Καλύτερης ΛΟΑΤΚΙ+ Ταινίας Μικρού Μήκους στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Εδιμβούργου και παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρντιφ και στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Σίδνεϊ, ενώ κέρδισε τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους και Καλύτερης Σύντομης Αφήγησης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Latitude. Αναμένεται επίσης να προβληθεί τον επόμενο μήνα στο Shorts on Tap στο Λονδίνο, μία μηνιαία εκδήλωση προβολής ταινιών μικρού μήκους.

Πηγή: attitude
Απόδοση: Καφάσης Θεόδωρος




Δες και αυτό!