Σε μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη που λίντσαραν τον Ζ. Κωστόπουλο, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν οι δικηγόροι της οικογένειάς του.

Η ανακοίνωση έγινε μετά την επανάληψη των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της σορού του Ζακ, η οποία επικύρωσε τις αρχικές εξετάσεις στις οποίες βασίστηκε η ιατροδικαστική έκθεση.

Οι δικηγόροι τονίζουν πως αποκαλύφθηκε η πρόθεση των δικηγόρων των αστυνομικών να αμφισβητήσουν το πόρισμα, προκειμένου να αποσύρουν τις βαριές ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις αστυνομικοί που αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες για θανατηφόρα σωματική βλάβη στον Ζακ Κωστόπουλο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους τον Δεκέμβριο.

Κατά των αστυνομικών έχει ασκηθεί δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη, καθώς εμφανίζονται να βιαιοπραγούν κατά του αναίσθητου Ζακ Κωστόπουλου. Ο ανακριτής απέδωσε την εν λόγω κατηγορία στους αστυνομικούς από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης και από το οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η επανάληψη των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της σορού του Ζαχαρία Κωστόπουλου μετά από αίτημα της πλευράς των κατηγορουμένων αστυνομικών, επικύρωσε τις αρχικές εξετάσεις στις οποίες βασίστηκε η ιατροδικαστική έκθεση.
 
Η αμφισβήτηση των επιστημονικών δεδομένων που ανέδειξαν τα αίτια του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου, αποκάλυψε την αρχική επικοινωνιακή στόχευση της υπεράσπισης των αστυνομικών που επιχείρησε να αμφισβητήσει το Πόρισμα των Ιατροδικαστικής έκθεσης προκειμένου να αποσείσει τις βαριές ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων.
 
Προκειμένου να αποδοθεί η ορθή ποινική κατηγορία κατά των αρχικών κατηγορουμένων του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη, κατατέθηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής στις 12/2/2019 εναντίον τους μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Δεδομένου ότι τα συμπεράσματα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης οδηγούν ευθέως στην αιτιώδη συσχέτιση του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου με τα πλήγματα που δέχθηκε, η ορθή απόδοση της κατηγορίας αποτελεί αίτημα του δικαίου και της ουσιαστικής δικαιοσύνης.
 
Αθήνα, 12/2/2019

Οι πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Ζαχαρία Κωστόπουλου

Άννυ Παπαρρούσου
Χρύσα Πετσιμέρη
Κλειώ Παπαπαντολέων

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!