Αισιόδοξη δηλώνει η πρώτη ανοιχτά λεσβία επίτροπος της αστυνομίας του Λονδίνου

12/02/2019
από

Αλλαγή στάσης προς τα gay άτομα βλέπει λεσβία αξιωματικός επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου υποστηρίζοντας, ότι οι στάσεις απέναντι στα gay άτομα, από τον υπόλοιπο κόσμο, έχουν αλλάξει.
Η Cressida Dick είναι το πρώτο ανοιχτά LGBT+ πρόσωπο, αλλά και η πρώτη γυναίκα, που έχει αναβάλει τον ρόλο της επιτρόπου στο Σώμα από το 2017 και σε εμφάνισή της στην εκπομπή του BBC “Desert Island Discs στις 10 Φεβρουαρίου μίλησε για την αλλαγή της στάσης των ανθρώπων απέναντι στα LGBT+ άτομα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της παρουσιάστριας Lauren Laverne χαρακτήρισε την αλλαγή: “Εξαιρετικά μεγάλη, [τόσο για τα LGBT+ άτομα] όσο και για τις γυναίκες” ενώ πρόσθεσε:

“Νομίζω ότι, ειδικά για τους gay άνδρες, η αλλαγή είναι σημαντική. Θα ήμουν αφελής αν σκεφτόμουν, ότι όλα κυλούν ομαλά για όλα τα άτομα, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αν μιλήσετε με τις ομάδες μου, υπάρχουν άνθρωποι σε όλες τις μορφές τους και πολλες/οί εξ αυτών είναι ανοιχτά gay.” 


“Τα αγόρια και τα κορίτσια δε το σκέφτονται. Θέλω όλες/οι να ευδοκιμούν, θέλω ανθρώπους από όλα τα υπόβαθρα – εθνικά, θρησκευτικά, σεξουαλικού προσανατολισμού, φύλου – να αισθάνονται ότι η Met είναι η δική τους Met και ότι αποτελεί ένα ασφαλές και καλό περιβάλλον, για να έρθουν να εργαστούν. Και νομίζω ότι έτσι είναι.

Την ίδια στιγμή που διορίστηκε στη θέση της αστυνομικής επιτρόπου, η Cressida έκανε coming out σε μια συνέντευξη στο Evening Standard, όπου επιβεβαίωσε τη σχέση της με τη συνεργάτιδά της Helen.

Και τώρα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στο BBC, μίλησε για τη σημασία της ορατότητας των LGBT+ ατόμων και για το πώς αυτό βοηθάει τα άτομα νεαρής ηλικίας:

Μερικές φορές οι άνθρωποι μου λένε, ότι θεωρούν ότι είναι σημαντικό, αλλά για να είμαι ειλικρινής, προσωπικά νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα λιγότερο ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με μένα! Τυχαίνει να αγαπώ την Helen – αυτή είναι η σύντροφός μου. Πάμε παρακάτω.

“Το γεγονός, όμως, ότι θεωρούμαι λίγο διαφορετική από πολλές απόψεις, με κάνει να συνειδητοποιώ ότι σε κάποιες περιπτώσεις, οι νέοι άνθρωποι σκέφτονται “θα μπορούσα να να προχωρήσω” ή “θα μπορούσα να προσπαθήσω, νιώθω διαφορετικός, αλλά θα μπορούσα να προσπαθήσω” . 

“Γνωρίζω ότι πολλές γυναίκες και πολλοί άντρες σε όλο τον κόσμο δεν είναι σε θέση να κάνουν μια δουλειά που αγαπούν και να είναι ο εαυτός τους, και υπάρχουν πολλά περισσότερα που χρειάζεται να κάνουμε γι’ αυτό.” 

Το coming out της ανώτατης αξιωματικού της αστυνομίας του Λονδίνου




Δες και αυτό!