Αποτρόπαιη ομοφοβική δολοφονία σε βάρος 22χρονου φοιτητή

11/02/2019
από

Άνδρας από την Αλγερία βρέθηκε με τον λαιμό κομμένο και τη λέξη “gay” γραμμένη με το αίμα του σε μία από τις πλέον αποτρόπαιες και ομοφοβικές δολοφονίες, των τελευταίων ημερών.

Οι δύο δράστες ακολούθησαν τον Assil Belalta μέχρι το σπίτι του, όπου του επιτέθηκαν, του έκοψαν τον λαιμό και έγραψαν τη λέξη “gay” στον τοίχο.

Ο Assil Belalta, ήταν 21 ετών, φοιτητής ιατρικής στο Faculte de medic d’Alger και, σύμφωνα με το λογαριασμό του στο Facebook, ήταν bi.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, επιστρέφοντας στο σπίτι του δυο τύποι τον ακολούθησαν, του έκοψαν τον λαιμό και του πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια έγραψαν «Είναι gay» στον τοίχο χρησιμοποιώντας το ίδιο του το αίμα.

Η σωρός του βρέθηκε από τους φίλους του, που το ανέφεραν και στην αστυνομία.

Σε μια δημοσίευση στο Facebook ομάδα LGBT+ ακτιβιστών με έδρα την Αλγερία έγραψε:

“Ομοφοβικό έγκλημα στην πανεπιστημιούπολη Ben Aknoun. Αυτή η αποτρόπαιη και ομοφοβική πράξη συνέβη δύο εβδομάδες μετά από τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Αλγερινών Δικαστών, κ. Laudouni, ο οποίος δήλωσε ότι οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι ΜΚΟ, που ζητούν την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στην Αλγερία και την καταπολέμηση της ομοφοβίας, βαραίνουν τις αξίες και τα θεμέλια του αλγερινού λαού, που δεν δείχνουν ανοχή στους ομοφυλόφιλους, και ότι οι δικαστές θα έρθουν αντιμέτωποι με όποιον θέλει να θεσπίσει νόμους ενάντια στις ιδιαιτερότητες του αλγερινού λαού» .




Δες και αυτό!