Με τα θέματα δικαιοσύνης να αποτελούν τον πυρήνα των σύγχρονων ΛΟΑΤΚΙ+ διεκδικήσεων δε γίνεται να μη σταθούμε σε μια δικαστική απόφαση που περνά στην ιστορία, αφού αναχαιτίζει για πρώτη φορά την άκρατη ρητορική μίσους εις βάρος της κοινότητάς μας. Γι΄αυτό τον λόγο, το κεντρικό μας αφιέρωμα αποκτά χαρακτηριστικά χρονογραφήματος, σε μια προσπάθεια να καταγράψει πλήρως τα όσα συνέβησαν μέχρι να φτάσουμε στην πρόσφατη καταδίκη του μητροπολίτη Αμβρόσιου.

antivirus magazine no 84
το νέο μας εξώφυλλο

Για θέματα δικαιοσύνης συζητάμε και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μιχάλη Καλογήρου, σε μια συνέντευξη με ζητούμενο τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.

Τέλος, προβληματιζόμαστε σχετικά με τη σχέση ψυχικής υγείας και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, συζητώντας με τους ανθρώπους που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν το Orlando LGBT+.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις γνωστές μας στήλες μόδας, πολιτισμού, υγείας κλπ.

Editorial 84

Έλα μωρέ καλά είστε, τι θέλετε δηλαδή να παντρεύεστε; Δε σας φτάνουν όσα έχετε; και στη τελική κι εμείς που παντρευόμαστε τι καταλάβαμε; Έλα μωρέ τώρα, το είπε έτσι αστεία το λούγκρα. Το πούστης, το φορτηγό, το τραβέλι. Έκανε πλακίτσα. Σιγά πια, παιδιά είναι παίζουν, κι αν πουν και μια κουβέντα παραπάνω δεν τρέχει κάτι. Το φτύστε τους, το είπα έτσι, πως το λένε για να μη σας βασκάνω. Από αγάπη.

Αυτά δε θα πέφτουν πια κάτω. Όχι, χωρίς απάντηση. Και όχι χωρίς δράση. Γιατί δεν πέφτουν ποτέ κάτω. Πέφτουν πάνω μας. Και κάποια ανύποπτη στιγμή πέφτουμε εμείς κάτω, μέσα στα αίματα, στο πεζοδρόμιο. Επειδή πηδήξαμε από κάποιο μπαλκόνι γιατί δεν αντέχαμε άλλο. Επειδή μας έριξαν εκεί τα “αστειάκια”. Επειδή μας έριξαν εκεί φασίστες, μπάτσοι ή άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

Ως εδώ.

Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, Νίκος Σοφιανός