Το Facebook λογοκρίνει τον «LGBT Χριστό» Ιταλού καλλιτέχνη

10/02/2019
από

Το Facebook λογοκρίνει, ως προκλητικό, τον πίνακα του «LGBT Χριστού» του Ιταλού καλλιτέχνη Τζουζέπε Βενετσιάνο κάνοντας λόγο «για περιεχόμενο που ενδεχομένως δε σέβεται τα πρότυπα της κοινότητάς μας» .

Οι φωτογραφίες, από την έκθεση του Ιταλού καλλιτέχνη στη Μάσα της Καράρας, στην οποία παρουσιάζονται μία σειρά από πίνακες, δε θεωρήθηκαν κατάλληλες από το Facebook και τις μπλόκαρε. Στις φωτογραφίες αυτές εμφανιζόταν, μεταξύ άλλων, και ο πίνακας ενός LGBT Χριστού, με ένα “λεοπάρ” εσώρουχο, με τον καλλιτέχνη να δηλώνει πως «μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ένας gay Χριστός» .

Το μπλοκάρισμα από την πλευρά του Facebook είχε διάρκεια 23 ωρών. Την ίδια στιγμή υπάρχει αίτημα, που έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο ζητώντας από τον δήμαρχο της πόλης Φραντσέσκο Περσιάνι να «κατέβει η βλάσφημη έκθεση» καθώς “είναι προσβολή για τον Χριστό και για το σύνολο των πιστών, είναι βλασφημία, είναι σπίλωση της θρησκείας και του θρησκευτικού αισθήματος εκατομμυρίων ανθρώπων” , όπως αναφέρεται στο κείμενο.

Ο καλλιτέχνης σχολίασε ότι προφανώς και τις περίμενε τις αντιδράσεις και ότι βεβαίως τις απορρίπτει:

«Λυπούμαι που κάποιος αισθάνθηκε προσβεβλημένος, αλλά στόχος της τέχνης είναι να ταρακουνήσει τις συνειδήσεις» , επισήμανε ο Βενετσιάνο.




Δες και αυτό!