Η Ελβετία ψήφισε για την ποινικοποίηση της ομοφοβίας και τρανσφοβίας

28/01/2019
από

Το Εθνικό Συμβούλιο της Ελβετίας ψήφισε την ποινικοποίηση των ομοφοβικών και των τρανσφοβικών εγκλημάτων, τοποθετώντας τα στο ίδιο επίπεδο, με τον τρόπο με τον οποίο η χώρα αντιμετωπίζει τον ρατσισμό.

Το συμβούλιο ψήφισε με 118 υπέρ και 60 κατά, για την ποινή φυλάκισης για ομοφοβία και τρανσφοβία. Ωστόσο, η πρόταση χρειάζεται να εγκριθεί κι από το Συμβούλιο των Περιφερειών, προτού καταστεί νόμος του κράτους.

Ο εθνικός σύμβουλος Mathias Reynard, ο οποίος πρότεινε την κίνηση αυτή, δημοσίευσε στο Twitter στις 25 Σεπτεμβρίου: “Το Εθνικό Συμβούλιο δέχεται την κοινοβουλευτική μου πρωτοβουλία κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας! Μια θαυμάσια επιτυχία για τα ανθρώπινα δικαιώματα! Η τελική απάντηση, το Δεκέμβριο στο Συμβούλιο των Περιφερειών.” 

Μιλώντας στο Shorlist, ο Reynard δήλωσε: “Η απόφαση του Ελβετικού Κοινοβουλίου είναι μεγάλη είδηση, επειδή στέλνει το ισχυρό μήνυμα, ότι η ομοφοβία δεν είναι γνώμη. Όσο για τον ρατσισμό, είναι παραβίαση του νόμου” και πρόσθεσε ακόμη ότι “εγώ κατέθεσα την πρόταση, αφού μίλησα σε φίλους μου, οι οποίοι προσωπικά υπήρξαν θύματα λεκτικής και σωματικής ομοφοβικής βίας. Και εξετάζοντας αυτόν τον νόμο διαπίστωσα ότι η ελβετική νομολογία δεν τιμωρεί ούτε τη ρητορική του μίσους ούτε την υποκίνηση στο μίσος εναντίον των LGBT+ ανθρώπων. Κατά τα τελευταία χρόνια, αυτό το κενό στο νόμο έχει επισημανθεί πολλές φορές σε διεθνές επίπεδο.” 

Την ψηφοφορία χαιρέτησαν οι LGBT+ οργανώσεις της χώρας.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!