Η GLAAD απέσυρε το Bohemian Rhapsody από τα βραβεία μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

25/01/2019
από

Ήταν την περασμένη Τετάρτη, όταν το The Atlantic δημοσίευσε τις ιστορίες τεσσάρων αντρών που ισχυρίζονται πως ο Μπράιαν Σίνγκερ, σκηνοθέτης της ταινίας «Bohemian Rhapsody» είτε τους κακοποίησε σεξουαλικά είτε έκανε σεξ μαζί τους όταν εκείνοι ήταν έφηβοι την δεκαετία του 1990. Στις μαρτυρίες τους αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για όσα συνέβησαν, αλλά τρεις από αυτούς ζητούν να μην αποκαλυφθεί το όνομά τους. Το περιοδικό αναφέρει πως συνομίλησε με περισσότερες από 50 πηγές και εξακρίβωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες στις ιστορίες τους, κάνοντας σχετική έρευνα για σχεδόν έναν χρόνο.

Ο δικηγόρος του σκηνοθέτη αρνήθηκε τις κατηγορίες σημειώνοντας πως «ο Σίνγκερ δεν έκανε ποτέ σεξ με ανήλικους άντρες ούτε έδειξε προτίμηση για αυτούς». Μετά το δημοσίευμα του The Atlantic, ο Σίνγκερ χαρακτήρισε το άρθρο «ομοφοβικό».

Bryan Singer

Με αφορμή τη δημοσίευση αυτή η GLAAD αποφάσισε να αποσύρει τη συγκεκριμένη ταινία από τις υποψηφιότητες για τα ετήσια Media Awards.

«Στον απόηχο των τελευταίων κατηγοριών απέναντι στον σκηνοθέτη Μπράιαν Σίνγκερ, η GLAAD πήρε την δύσκολη απόφαση να αφαιρέσει το Bohemian Rhapsody, που ήταν υποψήφιο στην κατηγορία Outstanding Film- Wide Release στα φετινά GLAAD Media Awards. Η ιστορία που δημοσιεύτηκε στο The Atlantic, αποκαλύπτοντας ανείπωτες βλάβες, τις οποίες υπέστησαν νεαροί άντρες και έφηβα αγόρια δεν μπορεί να αγνοηθεί ή έστω να βραβευθεί σιωπηρά. Σίνγκερ απάντησε χρησιμοποιώντας εσφαλμένα την “ομοφοβία” για να αρνηθεί τις κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης και η GLAAD καλεί τα μέσα ενημέρωσης και την βιομηχανία γενικότερα να μην παραβλέψουν το γεγονός πως τα θύματα θα πρέπει να έρχονται πρώτα. Η ομάδα εργάστηκε τόσο σκληρά στο Bohemian Rhapsody και την κληρονομιά του Φρέντι Μέρκιουρι που τους αξίζουν πολλά περισσότερα από το να αμαυρώνονται έτσι».

«Θεωρούμε πως πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους νέους της LGBTQ κοινότητας και όσους επέζησαν από σεξουαλικές επιθέσεις, πως η GLAAD θα στέκεται πάντα στο πλευρό τους και δεν θα σιωπά όταν πρόκειται να τους προστατέψει», σημείωσε η σχετική ανακοίνωση.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!