Κάτι για την ελληνική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε από “ομοφυλόφιλους που θέλουν να ξεπεράσουν την αμαρτία τους”

24/01/2019

Προσωπικά, δε με εκνευρίζει τίποτα περισσότερο από τους ανθρώπους που υιοθετούν καταχρηστικά ταυτότητες και όρους για να προωθήσουν τις φοβικές τους απόψεις. Μια τέτοια ομάδα ανθρώπων (χωρίς να γνωρίζω, αν πρόκειται καν για ομάδα) εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα στο ελληνικό διαδίκτυο.

Πρόκειται για την ιστοσελίδα, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει αποτελεί ένα “εναλλακτικό μέσο για την ομοφυλοφιλία … από ομοφυλόφιλους που θέλουν να πολεμήσουν τις αμαρτωλές τους επιθυμίες, για να είναι αρεστοί στο Χριστό. Είναι η ομάδα εκείνη, που αντιλαμβάνεται ότι η Αγία Γραφή μιλά για την ομοφυλοφιλία και έχει μία σαφή πρόταση για όσους αισθάνονται ομόφυλες έλξεις: την αγιότητα.”

Και είναι εδώ, που – συγγνώμη για την έκφραση – ένα “τι λες ρε μαλάκα” ξεφεύγει από το στόμα σου (βασικά ξεφεύγουν πολλά περισσότερα, αλλά τελοσπάντων). Δε θα μπω καν στη διαδικασία να διαχειριστώ στη λανθασμένη αντίληψη που μπορεί να έχεις κάποιος για την ομοφυλοφιλία είτε τη βιώνει είτε ισχυρίζεται ότι το κάνει. Δεν με αφορά, δεν με απασχολεί και άντε στο καλό.

Όταν όμως υιοθετείται μια ταυτότητα -τη δική μου εν προκειμένω- για να μεταφέρουν ύπουλα και επικίνδυνα απόψεις όπως “ο σεξουαλικός προσανατολισμός μπορεί να αλλάξει”, “η ομοφοβία είναι δόλιο όπλο των gay”, δίνοντάς τους μάλιστα και την ετικέτα επιστήμη, τότε γίνομαι πραγματικά έξαλλος.

Πείτε μου σας παρακαλώ τι θα εμποδίσει κάποιον ή κάποιους που μέσα από ένα κείμενο ισχυρίζονται πώς “ο σεξουαλικός προσανατολισμός μπορεί να αλλάξει”, να προχωρήσουν στη δημοσίευση ενός άλλου κειμένου που “να προτείνει τρόπους για να γίνει αυτό” και πόσο τελικά απέχουμε από τις λεγόμενες “θεραπείες διόρθωσης της ομοφυλοφιλίας“, με τις οποίες πολλά ΛOATKI+ άτομα ανά το κόσμο βασανίζονται και κακοποιούνται; Πόσο απέχουμε από τους διορθωτικούς βιασμούς λεσβιών και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης gay ανδρών στην Τσετσενία;

Επίσης, απαντήστε μου στο πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο παιδί που δυσκολεύεται να αποδεχθεί τη σεξουαλική του ταυτότητα, λόγω του έντονου εκφοβισμού και του κοινωνικό αποκλεισμού που υφίσταται, να υιοθετήσει τέτοιες απόψεις;

Κατά τη γνώμη μου η ιστοσελίδα αυτή πρόκειται για μια ύπουλη και επικίνδυνη προπαγάνδα κατά της ομοφυλοφιλίας και αμφιβάλλω για την ταυτότητα που ισχυρίζεται ότι έχει. Πιστεύω ότι άλλους σκοπούς εξυπηρετεί και την καταδικάζω.

Μεταξύ άλλων, η εν λόγω ιστοσελίδα φιλοξενεί και τη συνέντευξη (έτσι ισχυρίζεται) ενός 21χρονου από τη Θεσσαλονίκη που αισθάνεται την ανάγκη να μας πει πως “δεν θεωρεί ότι κάνει ό,τι μπορεί για να αλλάξει την ομοφυλοφιλία του”. Υπάρχουν μάλιστα και οι φωτογραφίες του νεαρού, που όπως τελικά αποδείχθηκε ανήκουν σε έναν φωτογράφο από τον Λίβανο (άφησε ένα σχόλιο ο άνθρωπος από κάτω, αναγκάζοντάς τους να βάλουν το αντίστοιχο credit).

https://www.instagram.com/p/Bm8qigPh809/

Τέλος, αφήνω αυτό εδώ για το φινάλε:

Υ.Γ. Το όνομα της ιστοσελίδας δεν αναφέρεται για ευνόητους λόγους

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!