10η γιορτή εθελοντισμού!

16/09/2011
antivirus magazine διαφήμιση
Διοργανώνενται αυτό το Σάββατο στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  15/09/2011, 07:22
Μια γιορτή που σκοπεύει να αναδείξει τις δυνατότητες αλλά και την απόλαυση που προσφέρει ο εθελοντισμός, διοργανώνεται αυτό το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο.
Πενήντα εθελοντικοί οργανισμοί, ανάμεσα τους η UNICEF, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Φλόγα συμμετέχουν στη 10η Γιορτή Εθελοντισμού. Το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης είναι «Όλος ο κόσμος μια αγκαλιά». «Στόχος της φετινής γιορτής είναι να δώσει κίνητρο στον κόσμο να έρθει κοντά μας. Ο καθένας , ακόμα και αυτή τη δύσκολη περίοδο μπορεί να αφιερώσει λίγο χρόνο» λέει η κυρία Σέμη Γκούφα γ.γ. της «Νέας Ακρόπολης», μιας από τις οργανώσεις που οργανώνουν την γιορτή.

«Αυτή την περίοδο γράφονται και ακούγονται πολλά για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» χωρίς να παραγνωρίζω ότι πολλά από αυτά έχουν δόση αλήθειας έχει σημασία να δείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι», λέει η κυρία Γκούφα. Σύμφωνα με την κυρία Γκούφα, σε όλους τους τομείς υπάρχουν ανάγκες για προσφορά όμως ιδιαίτερη ανάγκη από εθελοντική εργασία έχουν οι «οργανώσεις που ασχολούνται με την ψυχική υγεία και τα άτομα με ειδικές ανάγκες».
Όσοι βρεθούν στην γιορτή του εθελοντισμού, θα μπορέσουν να απολαύσουν μουσικές και θεατρικά δρώμενα, ενώ παράλληλα θα παρακολουθήσουν και διάφορες εκδηλώσεις, όπως εκείνη της Praxis που θα ασχοληθεί με την ενημέρωση για τον υιό HIV. «Η κρίση έχει αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο κόσμος τον εθελοντισμό» παρατηρεί από την πλευρά του ο πρόεδρος της Praxis κ. Τζανέτος Αντύπας. «Έχουν αυξηθεί οι προσφορές όσον αφορά τα υλικά αγαθά. Τρόφιμα, ρούχα που δε φοριούνται πια, ακόμα και φάρμακα που δε χρησιμοποιούνται πια, καταλήγουν σε μας»,παρατηρεί. «Από την άλλη έχει μειωθεί η διάθεση για προσωπική εθελοντική εργασία. Υποθέτω πως ο κόσμος έχει αρκετό άγχος για την προσωπική πορεία της ζωής του, οπότε η διάθεση για εθελοντική προσφορά περνάει σε δεύτερη μοίρα. Και αυτή τη διάθεση θέλουμε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε και με αυτή την γιορτή».
Το πρόγραμμα της 10ης ημερίδας εθελοντισμού
Από 10.00 έως 16.00 η «Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για HIV» της PRAKSIS, θα βρίσκεται στη Γιορτή και θα ενημερώνει για τον HIV, καθώς και για το γρήγορο τεστ.
11.00 Καλωσόρισμα και παρουσίαση προγράμματος εκδηλώσεων από την εκπρόσωπο της Κίνησης Φορέων Εθελοντισμού κυρία Σέμη Γκούφα (Γ.Γ. του διοργανωτή «Νέα Ακρόπολη»)
11.10 Χαιρετισμός από την Πρόεδρο της Ομοσπονδία Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος κυρία Μαρία Χατζηδάκη.
11.20 Χαιρετισμός από τον γ.γ. της γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς κ. Γιάννο Λίβανο.
12.00 Ενημερωτικό παιχνίδι γνώσεων από την Μ.Κ.Ο «Κέντρο Ζωής» ενημέρωσης & προφύλαξης για το HIV με τίτλο «Παίζουμε με τον HIV
12.30 Θεατρικό δρώμενο από την «ΧΕΝ Ελλάδος» με τίτλο «Το όνειρο του Βασιλιά». Επιμελείται και παρουσιάζει η ομάδα εθελοντριών της ΧΕΝ Παιανίας.
13.00 Καλλιτεχνικά δρώμενα στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, που αναδεικνύουν το γλωσσικό πλούτο, την ανθρώπινη εκφραστικότητα και τη χαρά του εθελοντισμού!” από την ΜΚΟ ΔΡΩ.
18.00 Διαδραστικά παιχνίδια από τον διοργανωτή της Γιορτής AIESEC.
18.45 Μουσικοχορευτικό show από την ανοιχτή ομάδα ερασιτεχνών χορευτών Michael Jackson Choreographies, (MJC) και μπαλάντες του M Jackson από τον Τάσο Φωτιάδη, από την «Ένωση Μαζί για το Παιδί».
19.30 mp3 experiment – event με τίτλο «Volunteer S» από τον διοργανωτή της Γιορτής «ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ».
20.00 Συναυλία από τα «Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων» με την Big Band
21.00 Συναυλία από το συγκρότημα «ΤΡΙΦΩΝΟ».
22.00 Κλείσιμο της Γιορτής από την εκπρόσωπο της Κίνησης Φορέων Εθελοντισμού κυρία Σέμη Γκούφα (Γ.Γ. του διοργανωτή «Νέα Ακρόπολη»)



Δες και αυτό!