Η σημαία του Pride με τα οχτώ χρώματα στο Manchester Pride 2019

11/01/2019
από

Το Manchester Pride έχει συμπεριλάβει μία νέα σημαία ουράνιου τόξου, με μία μαύρη και μία καφέ λωρίδα, για την αναγνώριση και συμπερίληψη των έγχρωμων LGBTQI μελών της κοινότητά μας.

Η σημαία οκτώ χρωμάτων θα είναι το επίσημο banner για όλα τα events του 2019.
Αρχικά υιοθετήθηκε από την πόλη της Φιλαδέλφειας το 2017, ως παραλλαγή της αυθεντικής σημαίας του ουράνιου τόξου του, Gilbert Baker. Η επέκταση των χρωμάτων της σημαίας έγινε “για να αναδειχθούν τα άτομα της κοινότητας που έχουν μαύρο ή καφέ χρώμα δέρματος.

Οι διοργανωτές του Pride του Μάντσεστερ δήλωσαν σχετικά:

«Για πολλά χρόνια, η LGBT+ κοινότητα έχει συλλογικά βρεθεί κάτω από την σημαία ουράνιου τόξου έξι χρωμάτων. Αλλά τα 40 χρόνια από τη δημιουργία του, η κοινότητα έχει εξελιχθεί σε πολλές πτυχές» .

Ο Mark Fletcher, διευθύνων σύμβουλος του Manchester Pride, πρόσθεσε ότι η σημαία πρέπει να είναι ένα σύμβολο που προσαρμόζεται και «αντανακλά τη σύγχρονη κοινωνία στην οποία ζούμε» .

Μια δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε πέρυσι έδειξε ότι στο 58% των ερωτηθέντων δεν αρέσει η προσθήκη των μαύρων και καφέ λωρίδων. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αντίδρασης προήλθε από λευκούς, gay άνδρες, άνω των 50 ετών. Οι άνθρωποι που ενέκριναν την προσθήκη των νέων χρωμάτων ήταν κυρίως ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών.

https://avmag.gr/76781/i-filadelfia-prostheti-2-chromata-akomi-sti-simea-tou-pride/




Δες και αυτό!