Με οχτώ σφαίρες πυροβολήθηκε θανάσιμα ο 24χρονος gay ράπερ Κέβιν Φρετ

11/01/2019
από

Ο Κέβιν Φρετ προκάλεσε τις νόρμες γύρω από το φύλο σε μια χώρα, που το να είσαι ομοφυλόφιλος μπορεί να σε σκοτώσει.

Ο πρωτοπόρος μουσικός και ακτιβιστής της LGBTI κοινότητας, Κέβιν Φρετ, πυροβολήθηκε θανάσιμα στο Πουέρτο Ρίκο.

Ο 24χρονος καλλιτέχνης, πυροβολήθηκε οκτώ φορές, ενώ οδήγησε την μοτοσικλέτα του στην πρωτεύουσα Σαν Χουάν.

Ο μάνατζέρ του, Εντουάρδο Ροντρίγες, επιβεβαίωσε τον θάνατό του:
«Δεν υπάρχουν λέξεις, που να περιγράφουν τα συναισθήματα που έχουμε και τον πόνο που μας προκαλεί να γνωρίζουμε ότι χάθηκε, κάποιος με τόσα πολλά όνειρα» , είπε και πρόσθεσε: «Όλ@ πρέπει να ενωθούμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και να ζητήσουμε ειρήνη για το αγαπημένο μας Πουέρτο Ρίκο» .

Η αστυνομία ερευνά το θάνατό του, που είναι η 22η δολοφονία στο Πουέρτο Ρίκο ήδη για φέτος. Οι αρχές χαρακτήρισαν τις δολοφονίες ως «κρίση βίας» . Περιγράφεται ως ο πρώτος gay καλλιτέχνης της Λατινικής Αμερικής, και ήταν πρότυπο για τα νεαρότερα LGBTI άτομα.

Ο συγγραφέας Σάμι Νεμίρ Ολιβάρες έγραψε στο twitter:

«Ο Κέβιν Φρετ ήταν γνωστός, όχι μόνο για το μουσικό του στιλ, αλλά και για την εικόνα του, έσπασε τα στερεότυπα του φύλου στο #PuertoRico και το στίγμα, για το τι είναι ομοφυλόφιλος, για τα gender nonconforming άτομα, και εκφράστηκε για την ταυτότητα των φύλων ελεύθερα – σε μια χώρα, που οι ομοφυλόφιλοι εξακολουθούν να χλευάζονται και να σκοτώνονται» .

Ο Φρετ σε συνέντευξή του είχε μιλήσει πρόσφατα για τη στάση του να παρουσιάζεται ως ο αληθινός εαυτός του, παρά τους κινδύνους:
«Είμαι άνθρωπος που δε με νοιάζει τι θα πει ο κόσμος» , δήλωσε στο περιοδικό Paper πέρυσι. “[Τώρα βλέπω] νέους ομοφυλόφιλους ή νεαρές λεσβίες, που με κοιτούν σαν πρότυπο, σαν να λένε, ουάου, αν το έκανε αυτός, και δεν τον ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος, μπορώ να το κάνω κι εγώ!» .




Δες και αυτό!