Shade: Η πρώτη drag queen σούπερ-ηρωίδα της Marvel

10/01/2019
από

Οι drag queens έχουν κατακτήσει το σύμπαν κι ο κόσμος της Marvel δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση!

Η Marvel αποκάλυψε την πρώτη drag queen σούπερ-ηρωίδα στη σειρά του X-Men.
Η Shade (Σκιά) είναι μεταλλαγμένη, αλλά είναι επίσης και drag queen. Η σούπερ-ηρωίδα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τεύχος #4 του Iceman, τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, πολλές/οί φανς της Marvel αναρωτιούνται, εάν είναι απλώς μια drag queen σε ρόλο μεταλλαγμένης ή όχι;

Η συγγραφέας Sina Grace σχολίασε ότι η Shade είναι πράγματι μεταλλαγμένη και θα αποκαλυφθεί σταδιακά στα επόμενα κόμικ.

«Ήθελα πραγματικά αυτή η σειρά να δώσει στις αναγνώστριες και στους αναγνώστες νέες και καλύτερες ιστορίες για την όλη queer εμπειρία και ότι είναι δυνατόν κάποιο άτομο να είναι και μεταλλαγμένο και σούπερ-ήρωας» , δήλωσε η Grace στο The Advocate.

Η δύναμη της Shade που της δίνεται από τη μετάλλαξή της είναι το teleport. Μπορεί να ανοίξει κενό χώρο, που της επιτρέπει να μπαίνει και να βγαίνει.

«Υπάρχουν ένα εκατομμύριο διαφορετικές queer προοπτικές, εμείς, απλά και μόνο, ίσα που  τις αγγίξαμε» .

Ο Iceman είναι η μοναδική σόλο σειρά της Marvel που χαρακτηρίζεται από έναν queer πρωταγωνιστή. Ο Bobby Drake, ο χαρακτήρας, έκανε coming out το 2015 κι είχε τη δική του σόλο σειρά το 2017. Ωστόσο, ακυρώθηκε λόγω των κακών πωλήσεων. Αλλά λόγω της μεγάλης ζήτησης από τους φαν, δημιουργήθηκε ένα νέο, μηνιαίο κόμικ το 2018.

«Ο στόχος μου με αυτή τη νέα σειρά Iceman είναι για όλες/ους, για τον εαυτό μου, για τους αναγνώστες, για τους χαρακτήρες που εμπλέκονται στο κόμικ, να διασκεδάσουν» , δηλώνει η Grace.




Δες και αυτό!