Αναγνωρίστηκε το δικαστήριο που έδωσε την πρώτη άδεια γάμου σε ομόφυλο ζευγάρι

10/01/2019
από

Το δικαστήριο του Κολοράντο, που φιλοξένησε τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού στις ΗΠΑ, αναγνωρίστηκε για το ρόλο του στην LGBT ιστορία.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναγνώρισε το δικαστήριο του Κολοράντο και το πρόσθεσε στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων. Τα μόνα άλλα LGBTI σημεία, που περιλαμβάνονται στο μητρώο αυτό είναι το Stonewall Inn στην Νέα Υόρκη και το Dr. Franklin E. Kameny Residence στην Ουάσιγκτον, D.C.

Η ιστορία έχει ως εξής: Το 1975, το δικαστήριο έδωσε άδεια γάμου σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, που ήρθε ζητώντας να παντρευτεί. Όταν η είδηση διαδόθηκε, περισσότερα ομόφυλα ζευγάρια πήγαν στο δικαστήριο για να πάρουν άδεια.

Η Clela Rorex ήταν τότε η υπάλληλος που εξέδωσε συνολικά έξι άδειες γάμου για ομόφυλα ζευγάρια. Αλλά, ο τότε κρατικός γενικός εισαγγελέας τη διέταξε να σταματήσει. Είπε στην Rorex ότι οι άδειες δεν ήταν έγκυρες.

Η Rorex είχε συμβουλευτεί τον δικηγόρο του Boulder County το 1975, πριν χορηγήσει την πρώτη άδεια. Το Δ.Σ., εκείνη την εποχή, είχε δηλώσει, ότι οι νόμοι του Κολοράντο δεν απαγόρευαν ρητά να χορηγούν άδειες γάμου σε ομόφυλα ζευγάρια.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!