Δύο βίαιες ομοφοβικές επιθέσεις στη Χιλή το 2019

07/01/2019
από

Βίαιες ομοφοβικές επιθέσεις και βασανισμοί πραγματοποιήθηκαν στη Χιλή, σε δύο διαφορετικές περιοχές, που αφορούν σε υποθέσεις, που δε συνδέονται μεταξύ τους, μόλις τις πρώτες ώρες και μέρες του νέου έτους.

Σύμφωνα με την LGBT οργάνωση της Χιλής, Movilh, ο 52χρονος Jose David Munoz Vargas οδηγήθηκε βίαια στο μπάνιο του σπιτιού του, όπου εξαναγκάστηκε να μπει κάτω από το καυτό ντουζ, με το κεφάλι του να πιέζεται για να παραμείνει κάτω από το επίπεδο του νερού στη μπανιέρα.

Ο Vargas μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα, όπου παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Rolando Jimenez, επικεφαλής της LGBT οργάνωσης Movilh, δήλωσε: “Ήρθαμε σε επαφή με μέλη της οικογένειάς του, που μας ενημέρωσαν ότι η επίθεση ήταν ομοφοβική, οπότε θα συνεχίσουμε να παρέχουμε καθοδήγηση και βοήθεια σε ό, τι χρειάζονται. Πρέπει να ερευνηθεί διεξοδικά η οργή αυτή και να εφαρμόσουμε το νόμο Zamudio*, σ’ αυτή την επίθεση μίσους” .

*Ο νόμος Zamudio εισήχθη για την προστασία των μελών της LGBT+ κοινότητας από τη βία και τις διακρίσεις στη Χιλή, μετά τη δολοφονία του 25χρονου Daniel Zamudio το 2012.

Daniel Zamudio

Ο δεύτερος άνδρας δέχθηκε, επίσης, ομοφοβική επίθεση την Πρωτοχρονιά στην παραλιακή πόλη Valparaiso. Ο 24χρονος άνδρας ταξίδευε με το αυτοκίνητο μαζί με τους ίδιους άνδρες, που στη συνέχεια του επιτέθηκαν και τον βασάνισαν. Στο δρόμο, όλα ήταν καλά, όμως οι επιτιθέμενοι άρχισαν να γίνονται βίαιοι, όταν άκουσαν τον νεαρό να μιλάει στο τηλέφωνο με τον σύντροφό του.

Ο Diego Rios, εκπρόσωπος της τοπικής LGBT οργάνωσης Movilh-Valparaiso, δήλωσε:

“Όλα ήταν καλά, μέχρι που ο νεαρός μίλησε τηλεφωνικά με τον σύντροφό του. Τότε, άρχισαν να τον προσβάλλουν λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού, με αποτέλεσμα να του επιτεθούν και να τον βασανίσουν. Είναι μια θλιβερή κατάσταση.” 

Τον οδήγησαν σε μια λίμνη στο βουνό των Άνδεων, όπου τον χτύπησαν επανειλημμένα στα γεννητικά του όργανα, του έκαψαν με τσιγάρα τα χέρια και του χτύπησαν το κεφάλι στα βράχια.

Ο νεαρός έχασε τις αισθήσεις του και την επόμενη μέρα ξύπνησε και αισθανόταν χαμένος και αποπροσανατολισμένος.




Δες και αυτό!